Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Ağustos 2015, 01:59   Mesaj No:394

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.476
Konular: 1144
Beğenildi:4416
Beğendi:3686
Takdirleri:14253
Takdir Et:
Standart Cevap: DGS İstişare Bölümü

Alıntı:
Zeyd bin harise Üyemizden Alıntı Mesajı göster
bir şey sorabilirmiyim ilitam açıktan okunmuyor mu? nasıl oluyor orgun okumak için neyi seçmek gerekiyor arakadaşlar...

İLİTAM Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan, ilahiyat lisans programlarının üçüncü ve dördüncü sınıflarındaki dersleri içeren, iki yıllık bir lisans tamamlama programıdır. Bir uzaktan eğitim programı olan İLİTAM'a 2005-2006 öğretim yılı güz döneminde 500 öğrenci kabul edilerek öğretime başladı. İLİTAM öğrencileri takip ettikleri uzaktan eğitim dersleri yanısıra, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Adana, Samsun, Isparta illerindeki ilahiyat fakültelerinde, yüz yüze danışmanlık hizmeti de alabiliyorlar.

PROGRAMIN AMACI

İLİTAM'ın amacı, ilahiyat önlisans derecesine sahip kişilere, ilahiyat lisans diploması alabilmek için gerekli eğitimi vermek ve lisans diploması sahibi olmalarını sağlamaktır. Programa kabul edilen öğrenciler Türkiye'nin neresinde olurlarsa olsunlar, programdaki dersleri hiçbir zorlukla karşılaşmadan izleyebiliyorlar; yaş, yerleşim birimi, sağlık sorunları, bir işte çalışıyor olma gibi, yüz yüze eğitim sisteminde öğrenimi olumsuz etkileyebilen ya da büsbütün olanaksızlaştıran koşulardan etkilenmiyorlar.

NE İŞE YARAYACAK?

İLİTAM'ın, halen öğrenim görmekte olanlarla birlikte ve başta din görevlisi olarak çalışanlar olmak üzere, yaklaşık 40 000 önlisans mezununa lisans diploması alma fırsatı sağlaması hedeflenmektedir.

İLİTAM programı sayesinde, ülkemizdeki lisans mezunu din görevlilerinin sayısı artırılacak, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak çalışan din görevlilerinin özlük hakları iyileştirilmiş olacak, mezunlar sadece lisans mezunlarının atanabildikleri görev ve makamlara atanabilecek, yurt dışı görevlere atanmada tercih edilebileceklerdir.




1- örgünde hazırlıkta 24 saat arapça görüyorsun, hocalarla bire bir pratik yapıyorsun, ilitamda arapça görüyorsun sayılmaz yeterli değil ...2-örgünde kaynak kitaplardan yararlanıyorsun gerektiğinde sınavlarda o kitaplardan sorumlu tutuluyorsun, sınavlar çoktan seçmeli değil sayfalarca sınav kağıdı veriyorsun hocalara..
3- örgünde makaleler hazırlıyorsun, saatlerce kütüphanelerde araştırma yapıyorsun.. ilitamda bunların zerresini yapmıyorlar..
4- hocalarla sınıf ortamında bire bir tartışabiliyorsun, onlara sorular sorabiliyorsun ama ilitamda 2 saatlik sanal derslerede bu fırsatı çok fazla yakalayamıyorsun.. ve sohbet penceresinde yazılı olarak soruyorsun verimli olmuyor maalesef..
5- örgünde öğrencilere bir çok ödevler verilir ve o ödevler öğrencilere çok katkı sağlar ama ilitamda sadece ders kitaplarından sorumlusun. tabii ki ilitamı tercih edenler genelde çalışan insanlar dolayısıyla bu konularda zorlanırlar. ayrıca evli olmaları vs..
6- ve en önemlisi arkadaşlarında dediği gibi örgün ünv. ortamı paha biçilmez. ünv. arkadaşlıkları bambaşka olur. o ortamı ilitamda yakalamak mümkün değil tabi ki
sana tavsiyem vaktin varsa ve içinde örgün okuma şevki varsa o şevkin kırılmasın örgünü tercih et. en azından pişman olunacağını düşünmüyorum.



Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 80 olması gerekiyor. Ya da öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması şartı aranacak.




Açıköğretimden Örgün Eğitime Yatay Geçiş Olur mu?



Açık öğretim- uzaktan eğitim okuyan öğrenciler veya okumak isteyenler bu programlardan normal eğitim yapan bölümlere geçişin olup olmadığını öğrenmek istiyorlar. Bende konu ile ilgili Yükseköğretim kurulunun ilgili yönetmeliğine baktım.
Açıköğretimden aynı değerdeki bir örgün eğitim programına geçiş yapmak mümkün. Ancak bir tane temel şart var. Bu şarta göre açıköğretimden normal eğitime geçmek için kişinin not ortalamasının 100 üzerinden en az 80 olması veya yerleşme puanın geçmek istediğin programın taban puanına eşit yada daha yüksek olması gerekir.
Bunu şöyle örneklendirebiliriz. Diyelim Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Sosyoloji bölümüne kayıtlısınız ve İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat fakültesi Sosyoloji bölümüne geçmek istiyorsunuz. Bu durumda Açık öğretimdeki sosyoloji ders notu ortalamanızın 100 üzerinden 80 olması veya bu bölüme istanbul üniversitesi fen-edebiyat fakültesi sosyoloji bölümünün taban puanından daha yüksek bir puanla yerleşmiş olmanız gerekir. İstanbul üniversitesi diyelim ki o yıl sosyoloji bölümüne en son 350 puanla öğrenci almışsa sizin de Açık öğretim fakültesi sosyoloji bölümüne az 350 puanla yerleşmiş olmanız gerekir.
Ancak bunların olması yatay geçiş için yeterli değildir. Üniversitenin belirlediği diğer şartları da taşımak gerekir.





Bu paylaşım alıntıdır.


İlitamlarla ilgili bilgiler sitemizde mevcuttur.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla