24-sürede “kafirlerin körlüğü” işlenirken aşağıdakilerden hangisi söylenemez?Günahların süslülüğü küfür körlerini aldatırbazen gözü kör olanların gördüğünü gözü açık olanlar görmüyorher gören sağlıklı göz görür.her sağlıksızkör görmez.Kalp gözü yoktur.
bakmakla görmek arasındaki fark, eşyanın dışı ile içi arasında ki fark gibidir
sağlıklı göz görür.sağlıksız kör görmez 31-Hz Musa Döneminde göze çarpanen meşhur manevi hastalık nedir?- Irkçılık
- Sihirbazlık
- Eşkıyalık
- Fuhuşçuluk
sihirbazlık
32- Hz Musa Firavuna tebliğe gönderilirken hangi zaafı vahyle desteklenip aşılmıştır?- Korku
- Stres
- Panik
- Kekeme
korku.10.ayet
33-Hz Musa peygamber olmadan önce bir kaza sonucu adam öldürmüştür. Buna rağmen peygamber olmuştur? Aşağıdakilerden hangisi bu hatanın çözümü değildir?- ey Musa sen Allah’tan gönülden tövbe ettin ve halini düzelttin.
- Yanlışını savunmadın, yani Âdem gibiydin, sen Adem’in izini takip ettin şeytanın değil
- Adem hata yaptı fakat hatasını anladı ve itiraf etti vazgeçti adam oldu. Şeytan hata yaptı, hatasını savundu şeytan oldu, iblis oldu
- Kaza idi. Ben sorumlu değilim. Ama hakketti öldürdüm.
kaza idi.Ben sorumlu değilim.Ama hakketti öldürdüm
34- Hz Musa peygamber olmadan önce bir kaza sonucu adam öldürmüştür. Bu hatanın çözümü hangi kavramla ifade edilir?[LIST][*]
Kısas[*]
Tövbe[*]
Tazir[*]
Recm tövbe 35-tövbe için hangisi yanlıştır?[/COLOR][/I]
- Günahına tevbe eden onu hiç işlememiş gibidir.
- eğer vazgeçebiliyorsanız, eğer tevbe ediyor,bedelini ödüyorsanız, rabbinize yöneliyorsanız Allah sizi affeder
- tevbe günahlardan arınmadır temizliktir pişmanlıktır.
- Ne yaparsan yap nasılsa tevbe var Allah affeder.
ne yaparsan yap nasılsa tevbe var Allah affeder
M
36-sürede firavun ile Hz Musa mücadelesi işlenir. Vahy firavunu çeşitli belalar ile tehdit eder. Ve bu belalar gerçekleşir.Aşağıdakilerden hangisi bu belalardan değildir?- Kurbağa
- Sivrisinek
- Çekirge
- Pire
pire
37--sürede firavun ile Hz Musa mücadelesi işlenir. Hz Musa çeşitli mucizeler göstermiştir. Firavun bu mucizelere en belirgin itiraz cevabı ne olmuştur?- Açık Sihirdir
- Muğlak Sihirdir
- Karışık sihirdir
- Kuvvetli sihirdir
açık sihirdir
38- sürede firavun ile Hz Musa mücadelesi işlenir. Hz Musa çeşitli mucizeler göstermiştir. Firavun bu mucizeleri inkar etmiştir.buna sebep ne olmuştur?- Zalimlik
- Kibirlilik
- Azgınlık
- Bencillik
kibirlilik
39-vahy firavundan çok firavunluğu hedef almaktadır. Firavunluğu tarif eden kavramlardan hangisi değildir?- Zulüm ve büyüklük taslamak,
- Bozgunculuk ve fesatlık üretmek
- Haddini aşmak ve ukalalık
- Ahmaklık ve sefillik
ahmaklık ve sefillik
40- vahye göre Güç ve iktidarın bozgunculuk ve teröre dönüşmemesi için ne gerekir?- Hz Davut ve Süleyman’ın devlet modeli
- Emevilerin devlet modeli
- Abbasilerin devlet modeli
- Osmanlıların devlet modeli
hz Davud ve Süleyman ın modeli
41- vahyin “Davud’a ve Süleyman’a verdim” denilen en büyük nimetneydi?[LIST][*]
İlim[*]
Güç[*]
İktidar[*]
Devlet[/LIST
ilim 15.ayet