24 Kasım 2015, 17:07
|
Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan | Cevap: Neml Suresini Sorularla tanıyalım Alıntı: Abdulmelik Üyemizden Alıntı
24.soru hariç hepsi doğru. 31-Hz Musa Döneminde göze çarpanen meşhur manevi hastalık nedir?- Irkçılık
- Sihirbazlık
- Eşkıyalık
- Fuhuşçuluk
- Sihirbazlık
32- Hz Musa Firavuna tebliğe gönderilirken hangi zaafı vahyle desteklenip aşılmıştır?- Korku
- Stres
- Panik
- Kekeme
- Kekeme
33-Hz Musa peygamber olmadan önce bir kaza sonucu adam öldürmüştür. Buna rağmen peygamber olmuştur? Aşağıdakilerden hangisi bu hatanın çözümü değildir?- ey Musa sen Allah’tan gönülden tövbe ettin ve halini düzelttin.
- Yanlışını savunmadın, yani Âdem gibiydin, sen Adem’in izini takip ettin şeytanın değil
- Adem hata yaptı fakat hatasını anladı ve itiraf etti vazgeçti adam oldu. Şeytan hata yaptı, hatasını savundu şeytan oldu, iblis oldu
- Kaza idi. Ben sorumlu değilim. Ama hakketti öldürdüm.
- Kaza idi. Ben sorumlu değilim. Ama haketti öldürdüm
34- Hz Musa peygamber olmadan önce bir kaza sonucu adam öldürmüştür. Bu hatanın çözümü hangi kavramla ifade edilir?- Kısas
- Tövbe
- Tazir
- Recm
- Tövbe
35-tövbe için hangisi yanlıştır?- Günahına tevbe eden onu hiç işlememiş gibidir.
- eğer vazgeçebiliyorsanız, eğer tevbe ediyor,bedelini ödüyorsanız, rabbinize yöneliyorsanız Allah sizi affeder
- tevbe günahlardan arınmadır temizliktir pişmanlıktır.
- Ne yaparsan yap nasılsa tevbe var Allah affeder.
- Ne yaparsan yap nasılsa tevbe var Allah affeder
36-sürede firavun ile Hz Musa mücadelesi işlenir. Vahy firavunu çeşitli belalar ile tehdit eder. Ve bu belalar gerçekleşir.Aşağıdakilerden hangisi bu belalardan değildir?- Kurbağa
- Sivrisinek
- Çekirge
- Pire
- Pire
37--sürede firavun ile Hz Musa mücadelesi işlenir. Hz Musa çeşitli mucizeler göstermiştir. Firavun bu mucizelere en belirgin itiraz cevabı ne olmuştur?- Açık Sihirdir
- Muğlak Sihirdir
- Karışık sihirdir
- Kuvvetli sihirdir
- Açık sihirdir
Âyetlerimiz onlara görünür olduğu zaman; "Bu apaçık bir sihirdir." dediler (ayet 13) 38- sürede firavun ile Hz Musa mücadelesi işlenir. Hz Musa çeşitli mucizeler göstermiştir. Firavun bu mucizeleri inkar etmiştir.buna sebep ne olmuştur?- Zalimlik
- Kibirlilik
- Azgınlık
- Bencillik
- Kibirlilik
39-vahy firavundan çok firavunluğu hedef almaktadır. Firavunluğu tarif eden kavramlardan hangisi değildir?- Zulüm ve büyüklük taslamak,
- Bozgunculuk ve fesatlık üretmek
- Haddini aşmak ve ukalalık
- Ahmaklık ve sefillik
- Ahmaklık ve sefillik
40- vahye göre Güç ve iktidarın bozgunculuk ve teröre dönüşmemesi için ne gerekir?- Hz Davut ve Süleyman’ın devlet modeli
- Emevilerin devlet modeli
- Abbasilerin devlet modeli
- Osmanlıların devlet modeli
- Hz. Davut ve Süleyman'ın devlet modeli
41- vahyin “Davud’a ve Süleyman’a verdim” denilen en büyük nimetneydi? | İlim
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
| |