24 Kasım 2015, 21:36
|
Mesaj No:16 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 Arkadaşları:15 Cinsiyet:Anne Memleket:MEDİNEWEB Yaş:44 | Cevap: Neml Suresini Sorularla tanıyalım 51- hz Süleyman’ın “Elbette ona şiddetli bir azâb ederim veya boynunu keserim, yahut da bana her halde açık, kuvvetli bir bürhan getirir” ayette geçen mesajının amacı ne idi?- Komutana karşı Sorumluluk-askeri disiplin-Mükellef bilinci
- Komutana karşı askere Gücünün gücünü göstermek
- Her nefer gibi Kuşda olsa hesap vermeli
- Devletin Adaletin gücünü göstermek
Komutana karşı Sorumluluk-askeri disiplin-Mükellef bilinci 52-Hüdhüd’ün geçerli savunması Süleymanı ikna etmiştir.aynı zamanda bir mesaj vermiştir.o mesaj aşağıdakilerden hangisi değildir?- Sultan Süleyman’da olsan her şeyi bilemezsin
- Gaybı Allah bilir dilediğine bildirir
- Sultan Süleyman’da olsan senden büyük Allah var.
- Konu edinen savunma Habeşistan melikesi belkıs’dır
Konu edinen savunma Habeşistan melikesi belkıs’dır 53-sürede konu edilen Hüdhüd kuşu için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?- Ana baba atasına itaatkardır
- Eşi ölünce, hüd hüd yeni bir eş aramaz.
- Ebeveyni yaşlanınca, onların yiyeceklerini temin eder.
- Yuvasını ağaçlar tepesinde yapar.
Yuvasını ağaçlar tepesinde yapar. 54- hudhudun bildirdiği melike belkıs’ın dini ne idi?- Puta tapan
- Ateşe tapan
- Güneşe tapan
- Yıldıza tapan
Güneşe tapan
24,25. “Onun ve milletinin Allah'ı bırakıp güneşe secde ettiklerine gördüm. Göklerde ve yerde gizli olanları ortaya koyan, gizlediğiniz ve açıkladığınız şeyleri bilen Allah'a secde etmemeleri için şeytan kendilerine yaptıklarını güzel göstermiş, onları doğru yoldan alıkoymuştur. Bunun için, doğru yolu bulamazlar.” 55-Kuranda 113 süre besmelelidir.Bir tanesinde iki besmele vardır.Bu hangi süredir?- Tevbe
- Ankebut
- Neml
- Nahl
Neml
30-Mektup, Süleyman'dan geliyor, Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile başlıyor. 56-Süleyman’ın Belkıs’a gönderdiği mesaj ne idi?- Benimle evlen
- Devletini bana ver
- Müslüman ol sakın başkaldırma
- Hemen geliyorum devletini yerle bir etmek için
Müslüman ol sakın başkaldırma 57-Kuranın İslam devleti için önerdiği en önemli kriter nedir?- İstişare ile yönetim
- Cumhuriyet ile yönetim
- Demokrasi ile yönetim
- Teokrasi ile yönetim
İstişare ile yönetim 58-Belkıs’ın Süleyman as mektubuna cevabı ne olmuştur?- Elinden geleni ardına koma demiş rest çekmiştir.
- Hediye göndererek durum analizi beklemiştir.
- Savaş ilanı yapmıştır.
- Müslüman olmuş teslim olmuştur.
Hediye göndererek durum analizi beklemiştir
35- "Şimdi ben onlara bir hediye göndereceğim ve elçilerimin nasıl bir cevapla döneceklerini göreceğim 59-Süleyman as ‘ın Belkıs’ın cevabına tepkisi ne olmamıştır?- Savaş ve tehdit ile teslim-müslümanolmalarını önermiştir.
- Hediyelerini red etmiş devletlerini dağma dağın edeceğini belirtmiştir.
- Hediyeleri kabul etmiş savaştan vazgeçmiş yatışmıştır.
- Amaç tevhidin yayılması iken gönderilen rüşvet hediyelere kızmıştır.
Hediyeleri kabul etmiş savaştan vazgeçmiş yatışmıştır
36- Kraliçenin elçisi gelince Süleyman ona dedi ki; "Beni mal ile mi kandıracaksınız? Allah'ın bana bağışladığı ayrıcalıklar size verdiklerinden daha üstündür. .Siz bu hediyenizle övünebilirsiniz?"
37- "Şimdi efendilerine dön. Yemin ederim ki, karşı koyamayacakları kadar güçlü bir ordu ile üzerlerine yürürüz. Ve onurlarını çiğneyerek burunlarını yere sürte sürte onları yurtlarından çıkarırız 60-Belkıs ile Süleyman as arasındaki elçi kim idi?Kuş