24 Kasım 2015, 22:31
|
Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan | Cevap: Neml Suresini Sorularla tanıyalım Alıntı: Abdulmelik Üyemizden Alıntı
51- hz Süleyman’ın “Elbette ona şiddetli bir azâb ederim veya boynunu keserim, yahut da bana her halde açık, kuvvetli bir bürhan getirir” ayette geçen mesajının amacı ne idi?- Komutana karşı Sorumluluk-askeri disiplin-Mükellef bilinci
- Komutana karşı askere Gücünün gücünü göstermek
- Her nefer gibi Kuşda olsa hesap vermeli
- Devletin Adaletin gücünü göstermek
- Komutana karşı sorumluluk -askeri disiplin -Mükellef bilinci
52-Hüdhüd’ün geçerli savunması Süleymanı ikna etmiştir.aynı zamanda bir mesaj vermiştir.o mesaj aşağıdakilerden hangisi değildir?- Sultan Süleyman’da olsan her şeyi bilemezsin
- Gaybı Allah bilir dilediğine bildirir
- Sultan Süleyman’da olsan senden büyük Allah var.
- Konu edinen savunma Habeşistan melikesi belkıs’dır
- Konu edinen savunma Habeşistan melikesi Belkıs'dır
(22-26) Çok geçmeden Hüdhüd gelip Süleyman'a: 'Senin bilmediğin bir şeyi öğrendim. Sana Sebe'den doğru bir haber getirdim. Ora halkına hükmeden, herşeyden kendisine bolca verilen ve büyük bir tahta sahip olan bir kadın buldum; onun ve milletinin Allah'ı bırakıp güneşe secde ettiklerini gördüm. Göklerde ve yerde gizli olanları ortaya koyan, gizlediğiniz ve açıkladığınız şeyleri bilen Allah'a secde etmemeleri için şeytan, kendilerine, yaptıklarını güzel göstermiş, onları doğru yoldan alıkoymuştur. Bunun için, doğru yolu bulamazlar. O çok büyük arşın sahibi olan Allah'tan başka tanrı yoktur' dedi. 53-sürede konu edilen Hüdhüd kuşu için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?- Ana baba atasına itaatkardır
- Eşi ölünce, hüd hüd yeni bir eş aramaz.
- Ebeveyni yaşlanınca, onların yiyeceklerini temin eder.
- Yuvasını ağaçlar tepesinde yapar.
- Yuvasını ağaçlar tepesinde yapar
54- hudhudun bildirdiği melike belkıs’ın dini ne idi?- Puta tapan
- Ateşe tapan
- Güneşe tapan
- Yıldıza tapan
- Güneşe tapan
Onu ve kavmini Allah’ın yerine güneşe secde ederken buldum. Ve şeytan, onlara yaptıklarını süslemiş ve böylece (Allah’ın) sebîlinden (yolundan) men etmiş. Bu sebeple onlar hidayette değiller.(ayet 24) 55-Kuranda 113 süre besmelelidir.Bir tanesinde iki besmele vardır.Bu hangi süredir?- Tevbe
- Ankebut
- Neml
- Nahl
- Neml
- Kur'an'da Neml Suresinde girişte ve 30. ayette Besmele iki kere geçmektedir.
56-Süleyman’ın Belkıs’a gönderdiği mesaj ne idi?- Benimle evlen
- Devletini bana ver
- Müslüman ol sakın başkaldırma
- Hemen geliyorum devletini yerle bir etmek için
- Müslüman ol sakın başkaldırma
Bana karşı büyüklük taslamayın. Ve bana teslim olmak üzere gelin.(ayet 31) 57-Kuranın İslam devleti için önerdiği en önemli kriter nedir?- İstişare ile yönetim
- Cumhuriyet ile yönetim
- Demokrasi ile yönetim
- Teokrasi ile yönetim
- İstişare ile yönetim
58-Belkıs’ın Süleyman as mektubuna cevabı ne olmuştur?- Elinden geleni ardına koma demiş rest çekmiştir.
- Hediye göndererek durum analizi beklemiştir.
- Savaş ilanı yapmıştır.
- Müslüman olmuş teslim olmuştur.
- Hediye göndererek durum analizi beklemiştir
59-Süleyman as ‘ın Belkıs’ın cevabına tepkisi ne olmamıştır?- Savaş ve tehdit ile teslim-müslümanolmalarını önermiştir.
- Hediyelerini red etmiş devletlerini dağma dağın edeceğini belirtmiştir.
- Hediyeleri kabul etmiş savaştan vazgeçmiş yatışmıştır.
- Amaç tevhidin yayılması iken gönderilen rüşvet hediyelere kızmıştır.
- Hediyelerini kabul etmiş savaştan vazgeçmiş yatışmıştır
60-Belkıs ile Süleyman as arasındaki elçi kim idi? | İnsan
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
| |