Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Aralık 2015, 14:01   Mesaj No:18

f_hoca

Medineweb Üyesi
Durumu:f_hoca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 51878
Üyelik T.: 03 Aralık 2015
Arkadaşları:0
Konular: 47
Beğenildi:26
Beğendi:18
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: TERÖR KiMİN İŞİNE YARAR/ZÜLKÜF ARSLAN

Müzakereler kanıt zeminine oturtularak kaliteye adım atabilir. Kanıt zemini yoksa kaygan tartışmalar neticesi konu her zaman ki gibi gerginlik ve banlanma ile sonuçlanır. İçi boş ve bizlere ezberlettirilen kanıtsız ezberlerden vazgeçip tarafsız vicdanlıca yazmak yakışır.
İki hocamızın olgun ve saygı hissettiren çalışmalarından zevkle faydalanmak heyecanı oluştu bende. Lütfen konuyu germeden bizi mahrum etmeden baltalamadan devam fırsatını verin.
Terör kelimesi açılımına bencilce anlamlar yüklenilirse ortaya futbol taraftarı psikolojisi çıkar. "Benim teröristim seninkini döver. Benim teröristim daha sevimli. Benim teröristim seninkinden kara." Doğru bir düşünce olamaz.
İslam tarihinde bu günkü İsrail'in terör devleti gibi devletler yok muydu? Emeviler'de, Abbasi'lerde,Bir kesim Osmanlı'larda Ömer bin Abdülaziz hariç hangi padişahın yönetimi terörist değildi? (Lütfen takımına gölge eder psikolojisi ile futbol fanatiği gibi kimse itiraz etmesin. Tarihi kaynaklarda bunların kanıtlarını bir bir sergileriz)
İslam tarihinde tüm devletlerin ana politikası "bi taraf olan bertaraf olur" ile hareket etmedi mi? kendi kardeşini daha baliğ olmadan öldüren fatih değil mi idi? o baliğ olmayan çocuk geleceğin teröristi idi fatihin gözünde. Yerine geçecek korkusu ile kaç (kardeş amca dayı ) kişi öldürüldü? İslam devlet başkanı iken Kâbe'nin tepesine çadır kurup orda içki içeceğine yemin edip ama bunu başaramadan öldürülen haşmetli halifetullah'ınız kimdi?
Bir Müslüman olarak PKK'yı benimsemem mümkün değil ama tamamen da haksız görmüyorum. PKK 90 yıllık T.C. tarihinde ayaklanan 29.cu Kürt isyanı ise şapkamızı önümüze bırakıp tefekkür etmemiz gerekmez mi? biz nerde hata yaptık? Neden bu halk susmuyor? Neden Bu halk sürekli sancılı? üç beş çapulcu dediğimiz bu terör örgütü neden 30 bin tane Kürt gencini yanına almayı başarabiliyor? neden Karadeniz'de tutunamıyor da bölgede 40 yıldır tutunabiliyor? neden tc nüfusunun yüzde 13 'unun oyunu alabiliyor?
PKK dinsizdir imansızdır diyeceğinizi duyar gibiyim. Peki şeyh Said'de mi dinsiz idi? Bediüzaman da mı dinsiz idi 50 yıl zindanlarda çürüttünüz mezarı bile yok? Kürt İslam alimlerin kökünü neden kuruttunuz?

Öz eleştiri yapalım Allah için. Ben PKK'yı onaylamam demiştim. Tarafsız bakalım Allah için adil olalım. Neden Böyle olduk? Neden bu kan kin? Neden vatanımızın düşmanları aleyhimize maşa olarak kullanıyor? neden ekonomimiz savaşa aktarılıyor? neden binlerce polis asker toprak altında? neden doğuda hemen hemen her aileden bir genç toprak altında?neden şehit aileleri nerdeyse Türkiye nüfusunun yüzde 20 si? Neden Neden!
Çözüm bulalım artık.:((