Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Şubat 2016, 22:15   Mesaj No:18

İBRAHİM İNECİK

Medineweb Yazarı
İBRAHİM İNECİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İBRAHİM İNECİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12643
Üyelik T.: 18Haziran 2010
Arkadaşları:4
Konular: 174
Beğenildi:102
Beğendi:3
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Allah'ı yanlış anlayan DİN-İ Dar olanlar./İbrahim İnecik

Ne desek boş, sizin zihniyet Hz Ademden beri var ve kıyamete dek devam edecek,
evet azıcık mezhep kitabı karıştır , olmadı 'google' hz'lerine bi yaz bakalım, '' Dört mezhebe göre namazı terketmenin hükmü nedir? '' diye
bak bakalım neler çıkacak karşına.
Kendinizi haşa Allah yerine koyup can alıyorsunuz,
Kendinizi haşa Allah yerine koyup 'gaybı' biliyorsunuz ( bu adam namaz kılmaz ölsün daha iyi diyerek )
Kendinizi Dinin yegane sahibi sanıp sizin gibi düşünmeyenleri 'tekfir' ediyorsunuz.
Allah'ı gidip şeyhlerin hocefendilerin cübbelerinde, sarıklarında, uydurma geleneklerinde arıyorsunuz,
İlim adamlarına bilim adamlarına saygı gösterilir, sevilir, bunlar ayrı şeyler ama siz cemaatçiler, hocalarınızı şeyhlerini kusursuz insanüstü varlıklar kabul edip hiç sorgulamıyorsunuz.
Ben diyorum ki Allah'ı arayan aklıyla bulur, yüreği ile , başkasının başkasından, onunda başkasından, onunda başkasından... duyup size anlattığı hikayelerle değil ...
Allah her zaman ve her yerde, içinde, içininde içinde...
git bi yaz gecesi otur zifiri karanlık bir köşede ve yıldızları izle, gök yüzünü... uzayı düşün...
Sonra dön toprağa bak, sonra insanlara, sonra kuşa böceğe, çiçeğe...
Gördüğün ve görmediğin heryerde Allah'ın izi sanatı, ilmi ve bilimi vardır, ve yarattığı her şey bir aklın bir bilimin ürünü, içinde fizik kimya matematik, felsefe, biyoloji hepsi var .
Lakin içinde yalan yok, hurafe yok, uyduruk efsaneler yok, hocalar yok şeyhler yok, tarikatler yok, mezhepler yok ...
eğer bir hoca bir trikat şeyhi der ki Allah'ı aklınla bul diye o şeyhe o trikate diyecek lafım yok , Allah razı olsun ..
ama yok, sadece benm yolum doğru, sen düşünme sen irdeleme, sen gel bana sürü ol, ben seni güdeyim derse...
o iş olmuyor işte dostum, olmadı işte , herşey ortada değil mi ?
koyun sürüsü gibi güdüldüğü için müslüman toplumlar bu yüzden paramparça bu yüzden ateş ve kan içinde değil mi ?
bunun sorumlusu allah mı ? bunun sorumlusu peygamber mi ? kim bunun sorumlusu ! elbette insanları akıldan uzaklaştıran herkes !
elbette müslümanları uyutan kandıran sömüren herkes,...
inanın Hz peygamber yer yüzüne gelse bu çağda, tekrar tebliğe başlardı, ve siz tarikatçiler Hz peygambere karşı gelirdiniz .
neden biliyormusunuz ?
çünkü Hz peygamberin geldiği toplumda tıpkı sizin gibiydi, onlarında kutsallaştırdıkları kişileri vardı.
onlarında aaletsizliği diz boyu idi, onlarda kendileri gibi düşünmeyeleri tekfir ediyorlardı
ve en önemlisi onlarda SORGULAMIYORDU ....

yazacak çok şey sarf edecek çok cümle var , lakin dediğim gibi siz tâ Adem peygamberden beri aynısınız ve kıyamete kadarda böyle gidecek.
O yüzden tartışmak anlamsız, siz yolunuzda yürüyeceksiniz bizde.. ve menzile vardığımızda kimin haklı olduğu o zaman ortaya çıkacak ...

ve şunu da bilin bizim gibiler için cennet cehennem ikinci planda, aslolan rıza-i İlahi ...

yunusunda dediği gibi

Cennet cennet dedikleri bir kaç köşkle bir kaç huri
isteyene ver sen anı ..
BANA SENİ GEREK SENİ ....

selam ve dua ile ...