14 Şubat 2016, 08:49
|
Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 Arkadaşları:0 Cinsiyet: Mesaj:
2.154 Konular:
309 Beğenildi:180 Beğendi:15 Takdirleri:560 Takdir Et:
| Cevap: Din Kardeşliği Uhuvvet ve Tasavvuf Kardeşliği Nedir ? Tasavvuf Dininden olanlar kendi aralarında dahi kardeş olamamışlardır.Nasıl mı diyeceksiniz.Başımdan geçen kısa bir olayı anlatayım;
Olay erzurumda oldu.Kendi oturduğum mahalle arkadaşlarıma islamı tebliğ ediyorum.Kitap okuyorum ,derken bir arkadaşım bayağı kalbi ısındı.Tabi bu arkadaşım menzil tarikatında,bende o dönemlerde tarikat tasavvuf dininden yeni kurtulmuşum.Arkadaşım bana diğer mahalleden olan ortak bi kaç arkadaşlarımızda var ve onlarında menzil tarikatına bağlı orda şeyhten icazet almış ve mahallede bir yer kiralamış ders yapıyorlar.
Neyse bir gün,arkadaşım yanıma geldi.Bu anlattıklarımı onlarada anlatmamı istedi.Tamam dedim,arkadaşımda bir gün ayarlarım gideriz.
Derken bir sabah o arkaşımla buluşup diğer arkadaşları gündüzün dolaştık.Sohbet mubbet havasında geçerken konu dine geldi.
Arkadaşların ne yaptıklarını sordum.Fazlada ürkütmeden konuşturdum ,arkadaşlarım bir kaç konuda ya öylemi falan şeklinde tavırlarla,derken akşama bizi davet etmek zorunda kaldılar
Akşam oldu giddik dergaha,o günde meşhur bir gecede ama hangisi onu tam hatırlamıyorum.Başkalarıda gelgi dergaha ,tanımadıklarımız,
derken dergah doldu
Kendi aramızda konuşuyoruz,o ara dergahın yerlisi olan biri geldi ve KENDİLERİNİN ZİKİRLERİ OLDUĞUNU VE BUNU YAPACAKLARINI SÖYLEDİ,
O ara orda bulunan bir kaç kişi bizde katılabilirmiyiz dediler.
Sordukları kişi bir üstünü[söz sahibi olarak] çağırdı,oda;
Siz nakşibendinin başka bir kolusunuz,biz başka bir kolu dedi.Karşı tarafta tamam dedi.Bunlar zikirlerine gittiler.Ben zikire gidemeyenlerle biraz konuştum.nasıl olabilir ki ibadet dediğiniz bir işi bir arada yapamıyorsunuz.pek hoşlarına gitmesede bu sözüm,kural bu dediler.saygı duymak lazım,felan feşmekan....
Bunlar zikir dedikleri şeyi bitirdiler ve oturduğumuz odaya geldiler.Kısa bir zaman sonrada namaz vakti girdi.Herkes abdest aldı.
Namaz kılalım dediler hepsi ayağa kalktılar.Ben onlara bir durun size bir şey soracam,
Şimdi siz az önce zikri birlikte yapmadıklarınızla namazı nasıl birlikte kılacaksınız.bu soruya daha cevap gelmeden,Sizin az önce yaptığınız ne kadar önemli bir işki NAMAZI BİRLİKTE KILDIKLARINIZI BİLE ALMIYOR,ONLARI KARIŞTIRMIYORSUNUZ.
Yani tasavvuf dini kendi arasında bile KARDEŞ olamamış.Olsaydı şeyhler olmazdı,hepsinin biat eddiği bir tane olurdu.Gel görki o ululaştırılmış makamı hiç bir şeyh terk edemez...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
| |