Sevgi göstermek SEVGİ GÖSTERMEK "Oğlumla yıllar önce yaptığım bir sohbeti unutamıyorum. Ona sormuştum; -"Oğlum eğer her hangi bir kimse sana babanın en çok neyini seviyorsun diye sorsaydı ne söylerdin." Şöyle bir an durup düşündükten sonra; -"Babamın en sevdiğim yönünün annemi sevmesi olduğunu söylerdim." -"Oğlum neden böyle bir cevap verecektin?" " Baba biliyorum ki annemi sevdiğin sürece ona doğru şekilde davranacaksın; ve ona doğru bir şekilde davrandığın sürece biz bir aile olarak kalmaya devam edeceğiz çünkü oda seni seviyor. Yanı babacığın siz birbirinizi sevdiğiniz sürece, ben hiçbir zaman senin yada annemin yanında yasama yönünde bir tercih yapmak zorunda kalmayacağım." " Gerçek sevgi çocuğunuzun yapmanızı istediği ya da sizin açınızdan en kolay olan şeyi yapmanız değil, çocuğunuz için en iyi olan şeyi yapmanızı gerektirir." Evet bizim için ve çocuğumuz için zor olsa da. Onun iyiliği için her şeyi göze almalıyız. Bu hikaye bunu çok güzel anlatıyor; ÇOCUKLARINI 6ERCEK SEVGİYLE SEVİYORLARDI Kanada’da yasayan beyinsel felçli bir gençti David. Lofchick ailesi onu tam otuz doktora göstermişlerdi. Hepsi de oğulları David için hiçbir umut ışığı olmadığını söylemişler ve hem çocuğun kendi iyiliği hem de ailenin "normal" olan diğer bireylerinin iyiliği için bu çocuğun bir kuruma yerleştirilmesini önermişlerdi. Tüm bunlara rağmen . Lofchick ailesi problemler yerine çözümlere odaklanan başka bir doktor buldular. Bu Chicago'da ki dünyaca ünlü Dr. Pearlstein'di. David Chicago'ya muayene için götürüldü. Çok detaylı bir muayene yapıldı. Dr. Pearlstein, David'in kendisinden beklenen gelişimi yakalayabilmek için neler yapılması gerektiğini ortay koydu. Yapılması gereken şeylerden birisi şuydu: David iki yaşında iken bacaklarına ağır destekler konulacak ve her gün bu destekler daha da sıklaştırılacaklardı. Dolayısıyla çocuğun acı hissi gittikçe yükselecekti. Anne yada baba bu destekleri kullanmaya başladıklarında, küçük David'in protestolarıyla karşılaşacaklardı. Şimdi sizin bu ortamı gözünüzde canlandırmanızı istiyorum. David güzel bir çocuktu -siyah saçlı, güzel yeşil gözlü,parlak ciltli bir çocuk- Yaşlı gözlerle "Anneciğim, bunları gece boyunca bacaklarımda tutmam şart mı? Ya da "Babacığım, bu şeyleri bir kez olsun bacaklarıma takmasan olmaz mı?" veya "Bunları bu derece sıkmanız şart mı?"diye yalvarıyor. Tüm ana-babaların bu durumu kolayca kavrayacaklarından eminim. Fakat bu insanlar David'i o kadar çok seviyorlardı Ki, ömür boyu sürecek olan bir gülümseme uğruna anlık göz yaşlarını bir kenara bırakabildiler. Bu gün "Küçük David" yirmi dokuz yaşında. Yaklaşık 90 kg ağırlığında ve Kanada'nın en büyük firmalarından birisi olan Winnipeg'in bir numaralı satış elemanı. O her alanda önde gelen ve seçkin bir insan. Mutlu bir evliliği var; güzel sağlıklı bir kız çocuğu ve yakışıklı, gürbüz bir erkek çocuğunun babası. Aşağıda hem çocuklarınıza hem de eşinize uygulayabileceğiniz sevgiyi arttırıcı pratik öneriler veriyoruz, bunları inceleyip uygulama içine girerseniz çok şeyin değiştiğini göreceksiniz. |