öğrencilerin kendisiyle il6ili nedenler ÖĞRENCİLERİN KENDİSİYLE İL6İLİ NEDENLER • Çalışıyorum ama bir türlü anlamıyorum. • Düzenli olarak ders çalışamıyorum. • Derse karşı konsantre olmakta zorlanıyorum. • Bazı derslere ilgisizim. • Eve geç saatlerde vardığım için yorgun oluyorum. • Oyun benim ders çalışmamı engelliyor. • Fazla uyuduğum için derse zaman ayıramıyorum. • Stres ders çalışmamı engelliyor. • Bildiğimi zannedip, ders çalışmıyorum. • Okulda yatılı okursam başarım artar. • Not tutmayı beceremiyorum. • Ailem okumamı istemese okula bile gitmem. • Derse nasıl çalışacağımı tam olarak bilemiyorum. • Kendime güvenim yok. Kendimi dersleri başaracak yeterlilikte hissetmiyorum. EV VE AİLE ORTAMI İLE İL6İLİ NEDENLER. • Kardeşimle kavga ediyorum. • Evde bilgisayar var çalışmamı engelliyor. • Televizyon ders çalışmamı engelliyor. • Eve gelen misafirler ders çalışmamı engelliyor. • Evde bana ait bir odamın olmasını isterdim. • Evde çok müzik dinlerim. • Hep benden daha başarılı olanlarla karşılaştırılıyorum. • Annemle babam geçinemiyorlar. • Evimiz çok kalabalık, çalışamıyorum. ÖĞRETMENİN TUTUMU VE İZLENEN YOLLA İLGİLİ NEDENLER. • öğretmenlerimiz derste çok sert davranıyorlar. . Bazı öğretmenler, derslerini çok sıkıcı hale sokuyorlar. • öğretmenler öğrencilerine güven duymuyorlar. . öğretmenler bazı öğrencilerle daha yakından ilgileniyorlar. . Deneme sınavlarının az olması sınava olan motivasyonumu azaltıyor. • Bazı öğretmenler öğrencilerine çok kötü sözler söylüyorlar. • Bazen öğretmenler ilgisiz davranıyorlar. • Konular düzeyimize indirilerek anlatılmıyor. • Anlamadığım yerleri çekiniyorum soramıyorum. • ödevler zamanımı çok alıyor. YAKIN ÇEVRE VE ARKADAŞ İLİŞKİLERİNDEN KAYNAKLANAN NEDENLER • Arkadaşlarım tarafından dışlanmış olmak • Sınıf dikkate alınmamak ve kendime olan güvenimin azalması. • Arkadaş grubuna girememek. • Arkadaşlar arasında lakap takılması. • Arkadaş grubunun kötü olması. • Arkadaşlarımın ve çevremin okula ve derslere fazla önem vermemesi. Sınıf arkadaşlarım her şeyi alaya, ve dalgaya alıyorlar. "Çocuğunuz severek öğrenmeyi kavrayınca, öğrenmeyi sevmeye başlar." Zig Ziglar |