Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Nisan 2016, 16:34   Mesaj No:29

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Saff Suresini Sorularla Tanıyalım

SAFF SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Saf suresi munafıklar,iman edip bunda zayıflık gösterenler ve ihlaslı müminlerden bahsedip.Diğer taraftan müslümanları canları ve mallarıyla Allah yolunda mücadele etmeleri tafsiye edilmiştir.

Ayrıca sözleri ile hakkı tasdik ederken fiilleriyle aksini yapanların cezayı hak eddiğini açıklayan bu sure bu günde aynı tavırda olanları tehdit edercesine ortadadır.

surenin devamında toplumu Dinin ve Muhammed as mın karşısında nasıl bir hal ve hareket sergilemeleri gerektiği hakkında bilgi verilerek,İsrail oğullarının Musa as ma karşı takındıkları tavırları eleştirilmiştir.

Surenin sonunda,Yahudi ve hırıstiyanların birlikte kurduğu toluluklarına müttefik ve işbirlikçi olarak katılanlarda Allah ın dinini tamamlamasının önüne geçemiyeceği gibi,bu dinin nurunuda hiç bir zaman söndüremiyeceklerdir. ,müslümanların kendilerinden önce yaşamış toplumlarda Allahın dininde nasıl İsa as ma yardım eden havarileri olduğu gibi müslümanlar Muhammed as mada yardım etmeleri gerektiği anlatılıyor. Bundanda anlaşılıyorki müslümanlar her dönemde kendi aralarında Allah ın dini hakim olsun diye herdaim yardımlaşmaları gerektiğidir.Aksi halde söylemleri nekadar islamdan olsada fiilleride aynı yönde olması gerekiyor.Yoksa cezayı hak etmiş olunurki buda korkunç bir akibettir.