Cevap: Münafikun suresini sorularla tanıyalım MUNAFIKUN SURESİ BİZE NE ANLATIYOR
Munafikun suresi, İslam dinininde entehlikeli insan tipi olan munafıklara karşı yapılacak tedbirden bahsedmektedir.
İslam dininde zahire hükmedilir.Yani kişinin inancı görünürde yapıp ettiklerine göre değerlendirilir.Munafıklarda İslama ve müslümanlara zarar vermek için zahiren müslüman gibi görünüp,zahirlerinde Allah a hiçbir şekilde ortak koşmayan ve bununla birlikte islamdaki diğer ibadetleride yerine getiren yalnız şeytanlarıyla tekbaşına kalınca biz bu beyinsizler gibi iman etmemişiz diyenlerdir.
Munafıkların açığa çıkması ve müslümanlarca bilinmesi bir süreçte belli olur.Allah ın son Rasulu Muhammed as döneminde munafıkların başında gelen Abdullah bin ubey dir.Bu kişiden müslümanlar çok çekmiş olmasına rağmen Rasulullah bu kişiyi ,ashabtan defalarca öldürelim densede Rsaulullah as ben,Muhammed kendi arkadaşlarını öldürtüyor denmesini istemiyorum deyip bu işin şuan erken olduğunu ashaba anlatıp ertelemiştir.Daha sonraki sureçte bu munafığa ilk kılıç çeken müslüman olmuş kendi özoğludur.Ve bu kişi böylece zelil olmuştur.
İşte bu sure tamda bundan bahsediyor.müslümanların munafıklara karşı uyanık olmalarını ve fevri hareketlerde bulunmamaları gerektiğini anlatmaktadır.
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |