Rabbimin affına sığınarak peygamber efendimizee isnaten yapılan bir karikatür..6 yaşında ki aişe valide annemizle evliliği...
Şimdi burdaki asıl sorun bu resmin tema konusu 6 yaşındaki evlilik..
Suçu acaba resmi yapandami aramak lazim bunu basta belirteyim kafirler islama laf resulune iftira atmak için her açığı yine ıslamda yer edinen sözlere gelen hadislere gore yaparlar..
Evet bu hadis var buhariden hemde gelen bir hadis aklını kullanmak herhalde o kadar zor değil..
İlk önce hadisi ele alalım resule isnat edilen her söz resulunun hayatinda yoksa iftiradır islamada ihanettir..
Sahih Hadis şöyle...
4065- Âişe radiyallahu anhâ'dan: "Allah Rasulu (sallallahu aleyhi ve sellem), benimle ben altı yaşımdayken evlendi (nişanlandı). Medine'ye geldik. Haris bin el-Hazrecoğullarında konakladık. Sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (iyileşince) yine uzadı. Ben salıncakta arkadaşlarımla sallanıp oynarken annem Ummu Rûmân bana geldi. Benden ne istediğini bilmeden yanma vardım. Elimden tutup beni evin kapısında durdurdu. Ben soluk soluğa idim. Nerdeyse kalbim duracaktı. Biraz su alıp yüzüme ve başıma sürdüm. Beni eve soktu. Evde bir takım Ensâr hanımları vardı.
«Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun!» dediler.
Annem beni onlara teslim etti. Üstümü başımı düzelttiler. Çok geçmeden Allah Rasulu (sallallahu aleyhi ve sellem)'i orada görünce irkildim. Beni hemen ona teslim ettiler. Ben o zaman dokuz yaşındaydım."
(Bu hadisi Buhârî (nikâh 38-39, VI, 134; 57-59, VI, 139; 61, VI, 140); Muslim (nikâh no. 69-72, s. 1038-9); Ebû Dâvud (no. 2121,4933-7); Nesâî (Nikâh 29/1-3, VI, 82) ve İbn Mâce (no. 1876); Hisâm b. Urve an ebîhî an Âise asl-ı senedi ile tahrîc ettiler.
Rudani,Büyük Hadis Kulliyatı, Cem’ul-fevaid, Nikah, 4066, İz Yayıncılık: 2/226-227)
Böyle bir hadis bize ulasiyorsa ve böyle bir resim yapılıyorsa Suç kimde..
Hele ki islama ve peygambere laf atmak için bu kadar çakal piyasada varken..
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |