Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Ağustos 2016, 17:18   Mesaj No:83

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da boş norm kadroları doldurmak amacıyla ücretli öğretmen alımı gerçekleştirecek.
Ücretli öğretmen alımları İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile ilgili ilde branş bazında norm açığı kadar ücretli öğretmen alınacak.
Bu yıl da alınacak ücretli öğretmenlerin çok büyük bir kısmının doğu ve güneydoğu illerinden olacağı bekleniyor.
2016-2017 Eğitim Öğretim yılı için normalde her yıl Ağustos ayının ilk haftasından itibaren ücretli öğretmen alım ilanına İl Milli Eğitim Müdürlükleri çıkıyordu.
Bu yıl darbe girişimi sonrasında açığa alınan ve meslekten ihraç edilen ve edilecek olan öğretmenler için ne kadar norm açığı olacak, ne kadar atama yapılacak bilinmediği için şu anda il MEM'ler temkinli davranıyor ve hiç bir il MEM şu anda ilana çıkmadı.
Öte yandan 2 hafta içerisinde MEB'de meslekten atılacak öğretmenlerin büyük bir kısmının belirleneceği, öğretmen atama kadrolarının da belli olacağı konuşuluyor.
Bu durumda il MEM'ler yine ilana çıkacak fakat Eylül ayının 2. haftasından itibaren yine illerde hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyaç olduğu bilinemeyecek.
Bu arada MEB'den 2. il dışı ve alan değişikliği talepleri de mevcut. Konu ile ilgili olarak süreci takip ediyoruz. 2016-2017 Eğitim öğretim yılında yine binlerce ücretli öğretmenin görevlendirilmesi bekleniyor. Başvurular başladığında bakanlık ve il MEM'ler duyuru yapacak.
İstihdam edilecek öğretmenlerin KPSS P10 ve KPSS P121 puanlarına bakılacak.

Alıntı..