ikisi de çok güzel eline sağlık emine
ben de annemlere giderken browni diğer adı ıslak kurabiye diğer adı arap kurabiyesi başka ismi de olabilir onu yaptım
püf noktası kurabiyeyi normal kurabiyeden biraz daha küçük almak ve şerbeti 1-2 dakika kaynatıp soğumaya bırakmak
kurabiye pişince şerbete batırıp şerbeti daha çekmeden üzerini hindistan cevizine bulanırsa çok güzel görüntü oluşuyor şerbetin etkisiyle yapışıp dökülmüyor
resimdeki gibi ama benimki bol hindistan cevizli
kendi yaptığımı telaştan çekemedim
BROWNİ KURABİYE
1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
kakao(miktarı sevmenize göre ayarlayın biz çok kakaolu sevmiyoruz göz kararı ekliyorum)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiğince un
hamurun kıvamı çok yumuşakda olmayacak çok katı da olmayacak
şerbeti
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı su
kaynayınca 1-2 dakika kaynatılır altı kapatılır isterseniz birkaç damla limon da ekleyebilirsiniz
biraz şerbet artıyor bu ölçüyü 2 buçuk çay bardağı da yapabiliriz
fırından çıkınca ilk sıcağı çıkınca da olur biraz daha soğuyunca da olur soğuk şerbete batırıp alt üst edip tabaktaki hindistan cevizine bulanır
saklama kabında muhafaza edilir ki şerbeti kurumasın
şerbet derken içi tatlı gibi şerbetli değil ama biraz içinde yumuşaklık kalıyor dışında da ıslaklık kalmıyor içi biraz kek gibi yumuşak dışı kurabiye gibi oluyor
|