Alıntı:
snnclk34 Üyemizden Alıntı
Hocam bu formasyonu almak için ne gerekiyor? (ortalama en az kaç olmalı veya başka bişi gerekiyor mu?)
Dördüncü sınıfta alabilir miyim?
Çalışanlar için sıkıntı olur mu? |
formasyon duyuruları için netten arama yaparak üniversitelerin duyuru bölümüne de bakabilirsin veya formasyon için face sayfaları var oraya üye olabilirsin veya hangi üniversiteyi istiyorsan o üniversitenin sitesine girip duyuru var mı diye bakman lazım
formasyona 4. sınıfa geçince başvurabiliyorsun
formasyona başvuranlar arasında 3. sınıf gano'suna göre yüksekten düşüğe kontenjan dolana kadar çağırırlar yani duyuruda formasyona hak kazananların listesi yayınlanır
daha sonra yedek liste için başvuru da açılır takip etmek lazım
okuyorken evet formasyon çok zor ama mezun olunca daha zor
ilitamın zorluğu ile formasyon dersleri sunu ödev hazırlamak staj yapmak staj dosyası hazırlamak zor ama hepsi bir anda bitiyor
üniversitelerde formasyon dersleri hafta sonları olur ankara üniversitesi hafta içi gidiliyor o şartlara da dikkat etmek gerekir
bulunduğun şehirde formasyon alınırsa kolay ama başka şehir madden manen çok zor ama yapılmaz diye bir şey yok
formasyon 2 dönem sürüyor ilk dönem bilgi dersleri ağırlıklı son dönem uygulama dersleri ağırlıklı ve materyal ile sanki okuldan ders anlatıyor gibi hocanın ve arkadaşlarının yanında öğretmen oluyorsun hoca puan veriyor bazı derslerde hoca bunu istiyor bazı hocalar vize veya final için ödev istiyor bilgisayar çıktısı değil de elden yazmamızı istiyorlardı
ilk dönem bir dersde bir konu hakkında sunu hazırlayıp hoca gibi tahtaya çıkıp anlatmıştık diğer derslerden vize ve finaller olmuştu
dersler akılda kalıcı bilgiler olduğu için biraz çalışma ile sınavlardan geçilebiliyorsun
ben bana 2 saat mesafede kayseri erciyesden formasyon aldım oranın geçme notu 50 idi en az 50 almak gerekiyordu bağıl sistemde değerlendirilsin
stajı formasyon aldığın ilde yapıyorsun sana çıkan okul ve staj hocanla günü ayarlaya biliyorsun hafta sonu ders ise cuma günü veya pazartesi staj yapabiliyorsun
çalışan sınıf arkadaşımız vardı ama kendi bulduğun ilden aldığı için sorun olmadı hafta içi işten izin alması zor oluyor diye stajını imam hatip lisesini dışardan okuyanlar hafta sonu derslere geliyorlar ya oraya aldırdı
hem okul harcı hem formasyon harcı ağır geliyor bir de başka şehire gidince yol parası yeme içme konaklama parası
benim ve eşimin ailesi kayseride diye kalma yeme içme parası olmadığı halde bizi çok zorlamıştı
bir de hala tereddütün varsa ben kendimin ne halde formasyon aldığımı söylüyeyim evde yaşlım vardı çocuklarım zaten küçük oğlum ilkokul 2. sınıfa gidiyor diye onu götürmüyordum evin temizliği çamaşır ve ütümü halledip bir de ev halkına bir hafta 2 gün bir hafta 3 günlük yemek hazırlayarak o zaman 2 yaşında olan kızımı da yanıma alıp kayseriye gidiyordum ordayken biraz kpss bakıyordum biraz okul derslerime bakıyordum ki sivas ilitamdan geri kalmıyayım diye
zaten koşturmacalı geçiyordu staja gidiyordum üniversiteye derslere gidiyordum
verilen ödevleri yetiştirmek için hafta içleri sivasın derslerine ve kuran ezberime çalışarak bir de haftada 1-2 gün kuran dersi almaya giderek gece geç saatlere kadar yazıyordum bazen gündüz kızımın yanında kanepede biraz uyuyarak kendime gelmeye çalışıyordum
arkama bakınca ben bunları nasıl yaptım diyorum ama insan ilim isteyince allahım yardım ediyor kendimiz de azim gösterdik mi tamamdır:smile:
inan çok zorlandım bu yazdığım zorluklar çektiğimin yanımda basit kalır
sivas dersleri zordu felsefe hocamız ekstra kitapdan da bizi sorumlu tutuyordu kuran ezberleri zaten çokdu çok zaman alıyordu
başka kafana takılan varsa bilgim dahilinde ise yardımcı olurum inşallah:smile: