Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Mart 2017, 17:04   Mesaj No:11

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1330
Beğenildi:12771
Beğendi:9385
Takdirleri:29350
Takdir Et:

İLİTAM NEDİR?

İLİTAM Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Uzaktan Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan, ilahiyat lisans programlarının üçüncü ve dördüncü sınıflarındaki dersleri içeren, iki yıllık bir lisans tamamlama programıdır. Bir uzaktan eğitim programı olan İLİTAM’a 2005-2006 öğretim yılı güz döneminde 500 öğrenci kabul edilerek öğretime başladı. İLİTAM öğrencileri takip ettikleri uzaktan eğitim dersleri yanısıra, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Adana, Samsun, Isparta illerindeki ilahiyat fakültelerinde, yüz yüze danışmanlık hizmeti de alabiliyorlar.

PROGRAMIN AMACI

Programın amacı; İlahiyat önlisans derecesine sahip kişilere, ilahiyat lisans düzeyine ulaşabilmeleri için uzaktan eğitim imkânları ile gerekli eğitimi vermek ve lisans diploması sahibi olmalarını sağlamaktır.

İLİTAMA KAÇINCI SINIFTAN BAŞLANIR ?

3.sınıftan ve 4 sınıfı okur ve biter.

İLİTAM KAÇ NETLE KAZANILIR ?

*Diploma Notunuz 2.00 olan biri Türkçeden 50 net yaparak 258.701 puan alarak ilitam’a gidebilir

*Diploma Notunuz 2.50 olan biri Türkçeden 48 net yaparak 260.150 puan alarak ilitam’a gidebilir

*Diploma Notunuz 3.00 olan biri Türkçeden 45 net yaparak 259.323 puan alarak ilitam’a gidebilir

*Diploma Notunuz 3.50 olan biri Türkçeden 43 net yaparak 260.772 puan alarak ilitam’a gidebilir

*Diploma Notunuz 4.00 olan biri Türkçeden 41 net yaparak 262.220 puan alarak ilitam’a gidebilir

! Diploma notunuz ne olursa olsun sadece Türkçeden 50 net ile ilitama gitme olasılığınız çok yüksek. Matematik yapamıyorsanız Türkçeyi iyi yapmanız yeterli.

İLİTAM DERSLERİ

*Arapça I
*Fıkıh Usulü
*Sistematik Kelam
*Mantık
*Osmanlı Türkçesi
*Arapça II
*İslam Hukuku I
*İslam Ahlak Felsefesi
*Felsefe Tarihi
*İslam Tarihi I
*Kur’an-ı Kerim III