ben ölçünün yarısını hamur yaptım bir büyük tepsi dolusu çıktı
tereyağı değil, margarin kullandım
şerbeti de haşhaşlı irmik tatlısı tarifindeki 2 buçuk bardak su ve şekeri kaynayınca 7 dakika kaynatıyorsun kapatmadan biraz limon suyu koyuyorsun soğumaya bırakıyorsun bu şerbeti kullandım
su damlamın tarifindeki gibi yukarıdaki resimden biraz daha fazla kızarttım ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti döktüm üzerine tepsi kapadım sonra ters de çevirdim ki kuru yer kalmasın diye
hamuru resimdeki gibi belki biraz daha ince açtım iki hamur üst üste konulacağı için
bir de su bardağı ile biraz büyük oldu ama servis yaparken bir tane tabağa koymak gözü doldurur tek başına ikram edilmeyi değil de çaya gelen misafire ikram edeceklerimizin arasına koyulmasından bahsediyorum |