ben soğuk fırına koyuyorum belki sizin fırınınızın ilmi başkadır biraz sıcak fırına konması lazımdır
ben kek olsun profiterol olsun soğuk fırına koyuyorum eğer biraz sıcak fırına koysam hatta birkaç kere başıma geldi hamur çok az kızarıyor üstü yağlı gibi oluyor
ben 200 derecelik soğuk fırına koyuyorum hamur iyice kabarıp biraz da üzerinden kızarana kadar fırını açmıyorum camdan bakıyorum
sonra tepsiyi çevirerek her tarafın kızarmasını sağlıyorum
hamur hafif kızarınca çıkarayım derseniz hamurun büyük kısmı veya 3-5 tanesinin içi hamur oluyor kabaran hamur sönüp kalıyor
ben üzeri kızarınca altına bakıyorum baktım altı kızarmış fırının alt ısısını düğmesi ile kapatıyorum üzeri iyice kızarana kadar pişiriyorum
kızarmak derken nar gibi değil yanmaya da gelmiyor ama üzeri aynı bazı kurabiyeler gibi güzelce pişiyor
profiterol soğuyunca isterseniz hazır vanilyalı pudingi tarife göre pişirin isterseniz kendiniz beyaz krema yapın
hamurun üst kısmını yırtıyorsunuz içi boş olduğundan kolayca yırtılıyor içine kremayı göz kararı koyup yırttığınız kısım var ya üstüne kapatıp servis kabına koyuyorsunuz
baktınız üst kısmını açınca elinizde kaldı veya farklı şekilde yırtıldı bunlar sorun değil krema koyarsınız o zaten krema ile yapışır
en son çikolata sosunu paket alıp tarifle veya evde kendi tarifinizle yapıp karıştırarak soğutursunuz
profiterollerin üstüne gezdiriyoruz servis yaparken tabağın altına akan çikolata sosunu kaşıkla üstüne tekrat koyup servis yapabilirsiniz
bazıları daha çok çikolata sosu yapıp bol soslu ikram ediyor tercihinize kalmış bir şey |