"Tepsi' de açma mantı börek"/medineweb mutfağı
Mazemeler
1 su bardagı ılık süt
Maya
Tuz
Aldıgı kadar un
Birazda su ..
Yapılışı..
Hepsini birlikte karıştırıp mayalı bir hamur yapiyoruz.
Mayalandıkdan sonra irice bezeler yapıyoruz
Çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
Hamuru biraz margarin veya tereyag ve birazda sıvı yag ile karıştırıp yaglıyoruz.
Hamur yaglandiktan sonra istek üzerine çükelik veya peynir serpıştiriyoruz ..
Sonra rulo şeklinde sarıp bıcakla kesiyoruz tepsiye diziyoruz..
Bu işlem bitince..tepside mayalandıralım.üzerine çırpılmış yogurt sürelim.ve fırına pişirmeye bırakalım..
Bir yandan da bir kaşık tereyag eritelim az miktar tuz atalım ve birazda su koyalım..
Boregin yüzü hafif kızarınca bu erittigimiz yaglı suyu gezdirelim üzerinde.Tekrar fırına verip kızartalım.
Püf noktası burda yağlı su hanımlar..çok yumuşak puf puf bir börek.
Afiyet olsun...