Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2017, 02:28   Mesaj No:4

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:5119
Takdir Et:

Ebu Davud, hadiste geçen ve develerin sidiklerinden içmeyiâ ifade eden cümlenin doğru olmadığını, bunu yalnız Basra hadisçilerinin Enesâten yaptığı rivayetlerde yer aldığını ifade etmiştir.

Nesaîânin yaptığı bir rivayette de (Humeydâin Enesâden yaptığı rivayette)yalnız süt içilmesi tavsiye edilmiştir.(bk. İbn Hanbel; III/107; Nesaî, Tahrimu, 8)

Hadis-i Şerif Camius-Sağîrâde ¬olan devenin bevl ve sütünü tavsiye ederim diye geçiyor. Münâvî bunu: temiz, tabiî kırlarda otlayan deve olarak açıklıyor.

Deve sidiğinin ağır necaset değil de hafif necaset hükmünde olduğunu savunanlarda var.

Geçmişte olduğu gibi halen Müslümanları İslamiyetin dışına çıkararak istedikleri gibi şekillendirmeye çalışıyorlar. Başarılı oluyorlar mı evet yıllarca da başarmışlardır.
Arap Laurens'ları unutmayalım. İçimizdeki Müslüman gibi görünen Yahudi ve Siyonistleri unutmayalım..
Müslümanlar dinine düşkün olduğu için bidatlerle dinimizi kıvama getirmişlerdir.
Yüzyıllardır, ulemaların, kadıların, ilahiyatçıların birbiriyle tezat konuları ortaya atarak ''benim ilmim senden üstün'' kavgasına girmişlerdir. İslamiyeti temsil edenlerin bu kavgalarla Müslümanlığa ne kadar zarar verdiklerinin farkında bile değiller.
Hep bir tuzak içindeydik. Herzaman ki gibi yine bir oyun bu ..Birbirimizle uğraşalım, biz hiç gerçeğin farkında olmayalım diye hazırladıkları tuzaklardır..
Din adamlarının da artık bunlara rest çekmesini , doğru olan Ehl-i Sünnet yolundan ilerlersek ümmet olduğumuzun farkına varacağımızı haykırmaları gerekir.
Tefsirlerimize kadar uzanmış Yahudi meallerini hepimiz biliyoruz..Sahih hadis, zayıf hadis artık bunları bilmemiz ve aldatılmamalıyız.
Sahabiler Peygamber Efendimiz'in öğrettiği yoldan yürümüşler. Efendimiz ne buyurmuştu.'' Size Kur'anı Kerim'i ve de sünnetlerimi bırakıyorum '' demiştir.
Bizim egosu yüksek din kisvesine bürünmüş sözde din adamlarının bu tartışmalarını anlamsız buluyorum.
Eğer bir gün ümmet olmayı başarabilirsek işte gerçek Müslüman olmayı da başarmışız demektir.
Bende acizane düşüncemi paylaşmak istedim, Emine hocam biraz konunun dışına çıktım biliyorum fakat Müslüman zeki ve akıllı olmalı ,Peygamber Efendimiz'in (sav) yolundan ilerlemeli İnşaAllah