22 Temmuz 2017, 12:35
|
Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 Arkadaşları:11 Cinsiyet:bayan Yaş:44 | o kadar çok zayıf hadis ve israliyat varken ilahiyat alanında yükselen birinin bunu doğru demesi gündem oluşturmasından başka bir şey değil
hadislerdeki anlamı insanların çoğu kendi ihtiyacına göre yorumluyorlar "ameller niyetlere göredir" hadisini çoğu kişiden bizzat duyduğum kadarıyla namaz kılmam başımı örtmüyorum ama kalbim temiz üzerine de bu hadisi söylerlerdi
hala toplumdan süregelen baykuşun öttüğü evde cenaze çıkar batıl inancı devam ediyor
peygamberimizin hadisine binaen böyle söylüyorlar ama peygamberimiz o hadisde (eksiklerimi hoş görün çok çok önce okuduklarımı aktarıyorum) baykuş öten evde birinin öldüğü ama baykuşun uğursuz kuş olmadığını belirtmiştir.
nisa süresinde geçen ayetin başını alıp ben 4 kadınla evlenebilirim diyenlerin durumu da öyle sonundaki adelet üzerine cümlelerini okursa olmaz
(4/NİSÂ-3: Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.) / Ahmed Hulusi (4/NİSÂ-3: Eğer yetimler (kadınlar) konusunda haklarını vermede korkunuz yoksa, o zaman sizin için temiz olan (şirk ehli olmayan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Eğer (aralarında) adaletle davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir tane ile veya ellerinizin mâliki ile (yetinin). (Nikâhsız {evlilik anlaşmasız} birlikte yaşamayın. ) Zulmetmemeniz için bu en ehven olanıdır.)
böyle kişiler kuranda namaz kılın zekat verin kötülük yapmayın iyiliği emredin allahtan korkun gibi ayetleri uygulamaya gerek bile duymazlar
biz böyle bilgisiz ilahiyatçılara pirim verdikçe baktıkça onları göğe yükselttikçe onlar yarın öbür gün yapılması gereken ahlaki veya dini kuralı yok sayıp zamanında bazılarının dediği gibi baş örtüsü yok gibi bir şey atar inancı zayıf olanları peşine sürükler
ben de muhsin hocamın dediği gibi bu kişilere uyacak aristotelesin sözünü söyleyeyim "insan düşünen bir hayvandır"
gerçekten ben demedim felsefi düşünür aristo dedi |
| |