hamurumuzu yoğurma aşamasına geçelim
1 ölçüden 2 büyük tepsi çıkıyor ben bir yemek sitesinde keteye yumurtanın akı konmazsa daha uzun süre dayanacağını okudum o nedenle yumurta akını koymuyorum başka şekilde değerlendiriyorum
siz isterseniz yumurta akını hamura katabilirsiniz
yarım ölçü yapınca bir tepsi çıkar kestiğiniz büyüklüğe göre 14-16 arası sayıda çıkar HAMUR MALZEMELERİ
4 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru maya veya 40 gram yaş maya
3 yemek kaşığı toz şeker (şeker miktarı isteğe bağlı ama hafif şekerl hamur pastanelerdeki gibi tadı veriyor)
3 çay kaşığı tuz
alabildiğince un hamuru ne sert ne çok yumuşak yapalım
yoğuracağımız leğene biraz un koyup ortasını açıp şeker ve mayayı malzemedeki sütten biraz ılık olarak koyup 15-20 dakika kabartılıp bekletilse hamur daha çabuk kabarıyor
aşağıdaki resim hamurun yoğrulmuş hali mayalanmaya bırakın çok fazla mayalanmasın ki aşamalar uzun
havalar sıcak çok uzun süre hamur beklerse maya koku yapabilir |