Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Temmuz 2017, 14:05   Mesaj No:2

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj: 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2310
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

hamurumuzu yoğurma aşamasına geçelim

1 ölçüden 2 büyük tepsi çıkıyor ben bir yemek sitesinde keteye yumurtanın akı konmazsa daha uzun süre dayanacağını okudum o nedenle yumurta akını koymuyorum başka şekilde değerlendiriyorum

siz isterseniz yumurta akını hamura katabilirsiniz

yarım ölçü yapınca bir tepsi çıkar kestiğiniz büyüklüğe göre 14-16 arası sayıda çıkar

HAMUR MALZEMELERİ

4 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kuru maya veya 40 gram yaş maya

3 yemek kaşığı toz şeker (şeker miktarı isteğe bağlı ama hafif şekerl hamur pastanelerdeki gibi tadı veriyor)

3 çay kaşığı tuz

alabildiğince un hamuru ne sert ne çok yumuşak yapalım

yoğuracağımız leğene biraz un koyup ortasını açıp şeker ve mayayı malzemedeki sütten biraz ılık olarak koyup 15-20 dakika kabartılıp bekletilse hamur daha çabuk kabarıyor

aşağıdaki resim hamurun yoğrulmuş hali mayalanmaya bırakın çok fazla mayalanmasın ki aşamalar uzun

havalar sıcak çok uzun süre hamur beklerse maya koku yapabilir
Eklenen Resim Ön İzlemesi
 
Alıntı ile Cevapla