Tartışmaya katılan iki hocayı da tanımam. Ama o olay sahneyi youtube dan gördüm. Caner hocanın, deve idrarını ortaya koyup hadi buyrun için diyerek yaptığı hiç yakışmadı koskoca profesöre. İdrar içmeyi teklif etmesi Ebu Bekir Sifil hocaya da, programı izleyen milyonlara da saygısızlık.
Konuya gelirsek:
Hadisin sahihliğini bilmiyorum. Bu konu hadis profesörlerinin konusu. Diyanet açıklama yaptı böyle bir hadis yok diye.
Ben olduğuna inanıyorum.
- ki kaynak olarak da pek çok sahih kitaplarda belirtilmiş. Yine de olay saptırılıyor. Bir hastalığa deva olarak deve sidiği içilmesi tavsiye edildiyse, bardak bardak için dendiğini de sanmıyorum. Nihayetinde ilaç içinde süt de var. Muhtemelen süt içine bir kaç damla damlatılarak içilecektir.
Zaten bu hastalık için deve sidiği içme durumu, sadece peygamberimiz ile başlamış değil. Çölde Arapların eskiden beri devamlı yapa geldikleri bir ilaç. Yani bir çeşit Arapların koca-karı ilacı...
Tıp fakültelerinin, eczacıların ve dahi sağlıkçıların amblemlerine bakın. Yılan vardır. Neden yılan?
Çünkü pek çok ilaç yapımında yılan zehiri çok etkilidir. Eczacılar, yılan avcıları olarak bilinir. Adamlar manyak mı yılan avlasınlar. Zehirden ilaç yapıyorlar.
Ha keza akrep zehiri de sağlıkçılar için çok değerli paha biçilmez bir zehir. Akrep zehirinden ilaç yapılıyor. Tanıdığım pek çok arıcılık yapan arkadaşım var. Faydalı diye ara ara kendilerini arılara sokturuyorlar. Tanıdığım 95-100 yaşlarında bir Said amca var. Bir gün dağ başında ayağını yılan soktuğunu ve ilaç olmadığı için yılanın soktuğu yere işediğini anlatmıştı. Hatta bizim buralarda, hiç bir işe yaramayan, insanlara hiç yardımı dokunmayan insanlar için ''yaralı parmağa işemez'' tabiri vardır.
Girin herhangi bir eczaneye, raflardaki ilaçların %90'ı zehirdir. İlaç diye zehir içiyoruz biz aslında.
Caner Taslaman hoca, Ebu Bekir Sifil hocaya deve sidiği ikram ettiğinde ''Al iç'' diye, Ebu Bekir Sifil hocadan da şeyi beklerdim. 2 kutu şeker hapını veya kalp hapını uzatıp, ''Al sen de bunu iç, bak şifalı şekere iyi gelir'' demesini beklerdim.
O zaman Caner hoca diyecekti ki ben şeker hastası değilim. Ebu Bekir hoca da diyecekti ki, ben de çöl hastalığına yakalanmadım.
Deve sidiği meyve suyu değil ki lıkır lıkır içilsin. Arapların koca karı ilacı. İster onu iç, ister git eczaneden ilaç al onu iç. Deve sidiği üzerinden peygamber efendimize saldırıyorlar.
Onların tek bir amacı var: ''Kur'an bize yeter diyerek, önce hadislerden uzaklaştıracaklar bizleri. Sonra bunu başarabilirlerse, Kur'an'a dil uzatacaklar yalan diye.''
Hatta internette bir yerde gördüm. Adam diyor ki; Güya, ''Kur'an sayfalarından birini keçi yemiş. Hz. Ömer de Kur'an'dan mı değil mi tereddüt ettiği için Kur'an'a eklememiş. Böylelikle de Kur'an eksik.'' diyor.
Yani adamlar alttan alttan vuruyor ve milletin kafasını yavaş yavaş bulandırıyorlar. Bakalım sonumuz ne olacak. Allah düşmanları boş durmuyor.
Allah bizi Dininden, Kitabından ve Resulünden ayırmasın. Amin
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. |