22 Ağustos 2017, 17:01
|
Mesaj No:46 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan | Alıntı: Hasan Bldkt Üyemizden Alıntı
Hocam Rica etsem 1.
9.
13.
18.
22.sorularin cvplarinda açıklama yapar mısınız?
GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi | 1-Mekke'nin etrafında "Mikat" denilen noktaların sınırladığı bölgenin dışında ikamet eden kimselere ne ad verilir? - A)Afakî
- B)Nâib
- C)Füsû
- D)Mu'temir
- E)Muhsar
ÂFÂKÎ Mekke'nin etrafındaki "mîkat" denilen noktaların sınırladığı bölgenin dışında ikâmet eden
kimselerdir
9-Beytü'l Haram'a saygı ve tazim göstermenin hükmü nedir? - A)Farz-ı Ayn
- B)Müekked Sünnet
- C)Zevaid Sünnet
- D)Farz
- E)Vacip
BEYTÜ' L-HARAM
Mukaddes, korunulan ve sakınılan ev. Mekke'de Kâbe'nin bulunduğu sahadaki mescidin adı. Buna haram denilmesi o sahaya saygı ve tazim göstermek vacip olduğu içindir. Kendisine karşı saygısızlık caiz olmadığı için Mekke'ye de Beled-i Haram denilmiştir. I. Birleştirmek II. Toplamak III. Bir araya getirmek I. Cem-i Takdim II. Cem-i Te'hir III. Cem-i Ta'lil IV. Cem-i Tahsis 13-Kelime anlamı olarak öne alıp birleştirmek anlamına gelen cem' türü yukarıdakilerden hangisi yada hangileridir? - A)Yalnız I
- B)Yalnız IV
- C)I ve IV
- D)II, III ve IV
- E)I ve III
Arafat'da öne alıp birleştirmeye Cem-i Takdim denilir I. İkindi- Akşam II. Akşam - Yatsı III. Öğle - İkindi IV. Sabah - Öğle V. Yatsı -Vitr 18-Yukarıdakilerden hangisi yada hangileri Arafat'ta Cem-i Takdim yoluyla kılınan namaz vakitleridir? - A)Yalnız I
- B)Yalnız II
- C)Yalnız III
- D)Yalnız IV
- E)Yalnız V
Arafat'da Cem-i Takdim yoluyla kılınan namaz Öğle ve İkindi namazlarıdır 22-Müzdelife'de akşam namazı ile yatsı namazını yatsı namazı vaktinde peşpeşe kılmaya ne ad verilir? - A)Cem-i Takdim
- B)Cem-i Te'hir
- C)Cem-i Tahsis
- D)Cem-i Ta'lil
- E)Cem-i Te'vil
Cem-i Te'hir : Namazın geciktirilmesi veya öne alınması ile ilgili bir fıkıh terimi.
Cem'; sözlükte birleştirmek, toplamak, biraraya getirmek demektir. Takdîm; öne almak, öne geçirmek, tehîr ise; geri bırakmak, geciktirmek anlamina gelir. Bir fıkıh terimi olarak cem'-i takdîm, hacc yapanların vakfe için Arafat'a çıktıklarında güneşin zevalinden sonra, yani öğle namazının vakti içinde, önce öğle namazını; hemen arkasından da ikindi namazını birleştirerek kılmalarıdır. Cem'i tehîr ise, yine hacıların güneş battıktan sonra Arafat'tan Müzdelife'ye geldiklerinde; önce, vakti geciken akşam namazını kılmaları, hemen arkasından da yatsı namazını edâ etmeleridir. Burada öğle ile ikindi ve akşamla yatsı namazları, aynı vakitte birleştirilerek kılındıkları için buna "camii's-salâteyn" yani "iki namazı birleştirme" terimi de kullanılmıştır. Ebû Hanîfe ile bazı Şâfiîlere göre, bu iki namazı birlikte kılmanın sebebi hacc; Şâfiîlerin çoğunluğuna göre ise yolculuktur.
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
| |