Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ağustos 2017, 17:01   Mesaj No:46

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:11319
Takdir Et:

Alıntı:
Hasan Bldkt Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hocam Rica etsem 1.
9.
13.
18.
22.sorularin cvplarinda açıklama yapar mısınız?

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1-Mekke'nin etrafında "Mikat" denilen noktaların sınırladığı bölgenin dışında ikamet eden kimselere ne ad verilir?

• A)Afakî
  • B)Nâib
  • C)Füsû
  • D)Mu'temir
  • E)Muhsar
ÂFÂKÎ
Mekke'nin etrafındaki "mîkat" denilen noktaların sınırladığı bölgenin dışında ikâmet eden
kimselerdir

9-Beytü'l Haram'a saygı ve tazim göstermenin hükmü nedir?

• A)Farz-ı Ayn
  • B)Müekked Sünnet
  • C)Zevaid Sünnet
  • D)Farz
  • E)Vacip
BEYTÜ' L-HARAM
Mukaddes, korunulan ve sakınılan ev. Mekke'de Kâbe'nin bulunduğu sahadaki mescidin adı. Buna haram denilmesi o sahaya saygı ve tazim göstermek vacip olduğu içindir. Kendisine karşı saygısızlık caiz olmadığı için Mekke'ye de Beled-i Haram denilmiştir.

I. Birleştirmek II. Toplamak III. Bir araya getirmek

I. Cem-i Takdim II. Cem-i Te'hir III. Cem-i Ta'lil IV. Cem-i Tahsis

13-Kelime anlamı olarak öne alıp birleştirmek anlamına gelen cem' türü yukarıdakilerden hangisi yada hangileridir?

• A)Yalnız I
  • B)Yalnız IV
  • C)I ve IV
  • D)II, III ve IV
  • E)I ve III
Arafat'da öne alıp birleştirmeye Cem-i Takdim denilir

I. İkindi- Akşam II. Akşam - Yatsı III. Öğle - İkindi IV. Sabah - Öğle V. Yatsı -Vitr

18-Yukarıdakilerden hangisi yada hangileri Arafat'ta Cem-i Takdim yoluyla kılınan namaz vakitleridir?

• A)Yalnız I
  • B)Yalnız II
  • C)Yalnız III
  • D)Yalnız IV
  • E)Yalnız V

Arafat'da Cem-i Takdim yoluyla kılınan namaz Öğle ve İkindi namazlarıdır

22-Müzdelife'de akşam namazı ile yatsı namazını yatsı namazı vaktinde peşpeşe kılmaya ne ad verilir?

• A)Cem-i Takdim
  • B)Cem-i Te'hir
  • C)Cem-i Tahsis
  • D)Cem-i Ta'lil
  • E)Cem-i Te'vil

Cem-i Te'hir : Namazın geciktirilmesi veya öne alınması ile ilgili bir fıkıh terimi.
Cem'; sözlükte birleştirmek, toplamak, biraraya getirmek demektir. Takdîm; öne almak, öne geçirmek, tehîr ise; geri bırakmak, geciktirmek anlamina gelir. Bir fıkıh terimi olarak cem'-i takdîm, hacc yapanların vakfe için Arafat'a çıktıklarında güneşin zevalinden sonra, yani öğle namazının vakti içinde, önce öğle namazını; hemen arkasından da ikindi namazını birleştirerek kılmalarıdır. Cem'i tehîr ise, yine hacıların güneş battıktan sonra Arafat'tan Müzdelife'ye geldiklerinde; önce, vakti geciken akşam namazını kılmaları, hemen arkasından da yatsı namazını edâ etmeleridir. Burada öğle ile ikindi ve akşamla yatsı namazları, aynı vakitte birleştirilerek kılındıkları için buna "camii's-salâteyn" yani "iki namazı birleştirme" terimi de kullanılmıştır. Ebû Hanîfe ile bazı Şâfiîlere göre, bu iki namazı birlikte kılmanın sebebi hacc; Şâfiîlerin çoğunluğuna göre ise yolculuktur.