biraz mekke biraz medine anlatayım
medine şehrine son 5 günümüzde gittik diyanet bu sene öyle ayarlamış
6 buçuk saatlik otobüs yolculuğundan sonra medineye geldik 2 saat süre verdiler yemek yeme ve dinlenme
mescdi nebiye çok yakındı otelimiz yürüyerek 5 dakika sürüyor sürmüyordu
bayanlara ravzaı mutahhara 3 defa açılıyor
ben sabah namazını mescidi nebide kıldım otele gidip kahvaltımı yaptım hızlıca ravzanın açılış saatine gittim türkiye grubu ayrı ve diğer ülkeler ayrı gruplarda bekliyor
toplamda1 buçuk saat kadar beklemeyle sıra bize geldi bayan polisler yol gösteriyor allahım kalbin duracak sanki
peygamberimiz oraya geldiğimizi bilecek direk bizim salavatımızı duyacak diye
kalabalıkda yeşil halının oraya girdim herkes ileri gitmeye çalışıyor bayan polis bana eliyle gösterdi burda namaz kıl baktım bir bayan kılıyor onun yanına durdum girerken allahım kolaylaştır diye dua ettiğimden alan bana çok açık oldu çok şükür
peygamberimizin kabri hz. ebubekirin ve hz. ömerin kabri paravanın arkasında oraya almıyorlar onları sırayla selamladım orda türkiyede gelen bayan hoca terlik çantanı tutayım dedi orda da namaz kılabildim çok şükür
allahıma ağlayarak dua ettim
mekke ve medine yapılan hac vazifesi nafile ibadetler nafile tavaflar evet çok çok güzel ama hastalık imtihanı sıcak hava bazı olumsuz kişilerle imtihan da oluyor hac yolu meşakket yolu ama aşk her şeyi bastıryor
umreye neden bu kadar çok gidiyorlar hayır yapsalar o kadar para döküyorlar diye söylerdim
git de görün ve bu düşünce aynı mı siz söyleyin