bazı öğrencilerim de bilimsel bir şey dediler insanlar tüm yok olursa dünya 200 senede temizlenir gibi bir şeydi o zaman allah neden insanı yarattı ve kötüyü yarattı gibi bizim aklımızın yetişemiyeceği şeyleri söyledi
darvin ve materyalizm kokan bu soruları malesef ham beyınlere verilen eğitim sonucudur.biz müslümanlar için bu sorunun cevabı mülk süresinde geçmektedir.yani amaç SINAV,İMTİHAN,SINAMAK..."O, ölümü ve hayatı hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için yaratmıştır. O mutlak üstün ve yüce olandır, eşsiz ve benzersiz bağışlayandır." bu soruya göre allah insanları sınamak için yarattı allah bir kulum kötülük yapsın cehenneme gitsin demedi allah yüce olduğu için her şeyi biliyordu kişinin yapacağını da biliyordu diye kaza ve kader kavramını söyledim ve insna aklı sınırlıdır o sınırdan gerisini düşünemez dedim böyle içinden çıkılmaz şeyler düşünmemek gerekir gibi sözler söyledim
öğrencilerimden birkaçı tatmin olmadı benim dediğim allah bilir gibi söze eş değermiş
böyle sorularda başka ne demeliyim
bu yaş çocuklar tamamen uçsuz bucaksız ve durdurulamaz meraklarındandır.ileri yaşlarda durulur.ama siz siz olun susturmayın.akıllarındaki sancıları olduğu gibi bırakmayın.seviyelerine inerek tatmin etmeye çalışın.tatmin olmazlarsa cevapları art niyetli hain şeytanlardan alırlarsa kafaları bullandırılırsa tebliğ vazifemizi yapmayarak sorumlu oluruz.sorulan sorulara sabırlı azimli sakin olmamız lazım.soruları cevaplamak onları doyuamıyacaktır gerçeğini unutmayalım.onlara balık ısmarlamayı değil tutmayı öğretmemiz gerek.yani denizi göster adresini ver talimat malumat ver O DENEME YANILMA İLE ÖĞRENECEKTİR.o denizden kastımız Kuran ilimleri....çocuk bi başladı mı vazgeçmez.daldıkça doyumsuzlaşacak doyumsuzlaştıkça azim merakla dolup tüm kafasındaki sancıları tek tek çözecektir.
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|