Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Ekim 2017, 18:11   Mesaj No:259

Medine-web

Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Konular: 340
Beğenildi:1378
Beğendi:464
Takdirleri:10171
Takdir Et:

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
alevi öğrencilerimin de olduğunu dikkate alarak söylüyorum alevi sünni evlenebilir mi diye sordular ben bu soruya cevap vermedim çok ince konu dedim bi bakayım geleyim dedim

size sorum alevi-sünni birbirleriyle evlenebilir mi
Alevilik tanımı pratiği çözülmeden bu soruya cevap verilemez.hz ali sevgisinden,şia dan gelen aleviliğin çeşidi o kadar çok ki...şianın aleviliğin itikadı üzerinde durulduğunda,müslüman olanlar,müşrik olanlar,zındık olanlar ve tamamen kafir olanlar olarak tasnif edebiliriz.tevhid inancını itikadını bozmayan aleviler olduğu gibi,islamdan başka her düşünceyı pratiklerine yaşamlarına dillerine empoze eden ne oldukları belirsiz kesimlerde vardır.hz aliyi sevmek tarihi olayları sürekli sıcak tutmak üzere kesimler olduğu gibi,hz aliyi tanrı mesabesine koyan sahabeye kurana peygambere dil uzatan namazssız abdestsiz imansız itikatsız müşrik kafir kesimlerde vardır.

itikadında proplem olmayan aleviler müslümandır ve bizim kardeşlerimizdir.müslüman kesimle evliliğin hiç bir mahsuzuru yoktur.bu çerçevenin dışında kalan aleviler islamdan çıktıklarından ehli kitap da olmadıklarından bunlarla evlilik hiç bir şekilde caiz değildir.

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.