Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ekim 2017, 10:21   Mesaj No:264

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:

Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
alevi öğrencilerimin de olduğunu dikkate alarak söylüyorum alevi sünni evlenebilir mi diye sordular ben bu soruya cevap vermedim çok ince konu dedim bi bakayım geleyim dedim

size sorum alevi-sünni birbirleriyle evlenebilir mi
Büyükler; farklı mezheptekilerin birbirleriyle evlenmelerini tavsiye etmezler .
Lakin asıl olan Alevi selefi şii ,hangisi olursa olsun kişi neye inanıyor,itikadı nasıldır onu bilmek gerek.İslamın inanılması gereken meselelerini kabul ediyorsa kendini nasıl tanımlarsa tanımlasın Müslümandır Evlenilir,
Önemli olan evlenecek kişilerin karşısındakinin itikadi durumunu bilmektir.
Şimdi inanç durumları çok çeşitlendi;tehlike çoğaldı.Bırakın Alevi-Sünni çatışmasını Sünni-sünni ile Alevi-alevi ile ile aynı doğrultuda ve inançta değil.
Evlenmeden önce hem evlenecek gençlerin hem ebeveynlerin bu konuya çok dikkat etmeleri gerekiyor.Öyle aleviler varki bazı Sünnilerden daha inançlı ve ameli tam .Namaz oruç itikat tam .Öyle sünni varki Tesettür ayetini Faiz ayetini inkar ediyor.Hadisleri toptan inkar ediyor.1400 yıllık ilmi inkar ediyor.
Sonuç :Alevi alevi ile Sünni sünni ile evlenmesi rahat ve huzurları ahiretleri için olması gerekendir.
Sünni ile evlenirken bile inanç ibadet itikat sorulmalıdır.Evlendikten sonra farklı inançta olduğunun öğrenilmesi büyük sıkıntılar doğurur.

Gençler "yok ben aşığım inanç önemli değil" diyorlarsa çatışmalara hazır olmaları gerekir.Genelde üç dört yıl sonra kız (ne yazık ki ) erkeğin tüm görüşlerini benimser