Mis gibi ev tarhanası: Tarhana çorbası
Anadolu Kokar: Tarhana Çorbası Tarifi
Bütün yemekler arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Ekşilisi içilir, kahvaltıda içilir, akşam yemeğinde içilir, sahurda içilir.
Tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, tariflerden biridir. Her birinin kendine has tarhana çorbası tarifi olan büyüklerimize saygılarımızı sunarak tarifimizi paylaşıyoruz.
KAÇ KİŞİLİK
6 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika
Tarifi Yazdır
Malzemeler1 su bardağı
toz tarhana
6 su bardağı
sıcak et suyu
(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)2 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı
domates salçası
1 çay kaşığı
tuz
1/2 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
pul biber
1 tatlı kaşığı
nane
Pişirme Önerisi
Kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Toz tarhanayı 1 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırarak yumuşaması için bekletin.
Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Domates salçasını ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun.
Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi katıp, karıştırın. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave edin.
Kalan sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.
Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________
Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |