AKDENİZ İNSANININ UZUN YAŞAMA SIRRI ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYI NASIL YAPILIR? NELERE İYİ GELİR?
Kuran-Kerim’de adı geçen meyve o! Şimdilerde Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsü tarafından doğal antibiyotik olarak tavsiye edilen ve Canan Karatay, Ahmet Maranki, İbrahim Saraçoğlu gibi pek çok uzman tarafından da önerilen bu çayı hayatınızdan asla eksik etmeyin.
Zeytin ağacı hem meyvesi hem de yaprakları ile belki de doğada bulunan en şifalı bitkilerden birisidir. Özellikle zeytin ağacının oldukça eski tarihlerden beri şifalı yanından faydalanıldığı ve tıbbi olarak da tedavi edici olarak kullanıldığı bilinmektedir.
Pek çok hastalığa derman olan zeytin yaprağını sizde evinizde çay olarak tüketebilirsiniz.
Zeytin Yaprağı Çayı İle Şifa Bulun
-Menenjit ve hepatit gibi hastalıklarda iyi gelmektedir.
-Tıbbi açıdan pek çok hastalık için faydalı olduğu bilinmektedir. Özellikle tansiyon için oldukça faydalıdır.
-Şeker ve tüberküloz için de güçlü bileşenleri sayesinde hastalığın olabildiğince ilerlemesini durdurur.
-Anti mantar özelliği bulunmaktadır.
-Vücudun hızlı bir şekilde enerji kazanmasını sağlar.
-Anti bakteriyel bir özelliği bulunmaktadır. Hücre duvarlarını korur ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
Zeytin Yaprağı Çayı Hazırlanışı
Sadece 15 veya 20 adet zeytin yaprağını yarım litre suyun içine atarak kaynatın. Ardından da demlenmeye bırakın.
Bu ağacın yapraklarını atarsanız suyunun daha kolay bir şekilde dinlenmesini sağlayabilirsiniz. İçerken eğer acı bir tat geliyorsa dilerseniz içine az bir miktar limon sıkabilir veya bal karıştırabilirsiniz.
Hem zeytin yağı hem de zeytin yaprağı aklınıza gelebilecek tüm hastalıklar için şifa kaynağıdır. Sıklıkla kullanım için de uygundur.
Ancak tedavi amaçlı değil sadece yardımcı tedavi olarak kullanılabilmektedir. Zeytin yaprağının kullanımına herhangi bir alerjik reaksiyon meydana gelmemektedir.
Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…
Kaynak: Hayat Mutfakta