Menzil şeyhine bak din ile nasıl alay edildiğini gör.din bu kadar mı tahrif edilir? insanlar bu kadar mı aldatılır yarabbi ?:((
Büyüklerden birisi bir rüya görmüş. Rüyada baktı ki kendine asfalt yoldan çamura girmiş tam boğaza kadar. Kıyamet günüdür. Allahü Tealanın karşısına çıkmışlar. Bir kafile kafile ifadesini alıp şefaatini yapıp kendi kavminden, ailesinden kafile kafile Allah'ın huzura girip çıkıyor. Hz. Adem geldi. Bağırdı çağırdı huzurdan fayda etmedi. Yüzüme bakmadı gitti. Ademden Peygamberimize kadar bağırdım çağırdım hiç yüzüme bakmadan gittiler. Sahabelerde evliyalarda geldiler gittiler. Eyvah ben burada kaldım, bittim dedim. Ümidimi kesmiştim. Bir sofi geldi sırtıma şöyle bir dokundu. Çağırsam mı çağırmasam mı derken o Ben sizi kurtarayım mı dedi. Şok geçtim. Hemen elini uzattı, beni o çamurdan kurtardı. Asfaltın üzerine bıraktı. Hadi gidelim dedi. Bu kim?dedim. O kadar peygamberler o kadar sahabeler kurtarmadı o kurtardı. Dedim ki Sen kimsin? Ben dedi Şahı Nakşibendim dedi. Şahı Nakşıbendin o kadar dünyada müritleri tabileri sofileri, halifeleri vardı. Yalnız bir şekilde onları bırakıp nereye gidiyorsun? dedim. Hemen elini koltuğunun altında bir kutu koydu çıkardı. Onun içinde çok ince ince sinekler var. Dedi ki, Bunların hepsi sofimizdir. Bunlara hepsi kabirden kalkınca hepsi toplantı bu kutuya koydum. Ben istedim ki hepsi haşir neşir kıyamet görmesin. Allahü Tealaya huzura çıkıp utanmasın. Oraya koyduk onların şefaatini yaptık. Evraklarını düzelttirdik. Herkesin kendi makamına cennete koyduk. Allah da şefaatimizi kabul etti.†Biz de dileyelim ki o kutuya girebilelim. Allaha dua etmişiz ona niyet etmişiz ki o kutuya girelim
YORUMSUZ VERDİM.
AKLI SELİM SAHİPLERİNE
TASAVUF SELİNE KAPILANLARA
BAŞKASININ AKLI İLE AKLINI KULLANMAYANLARA
***************************************** Hani bunu CAHİL GAVSIMIZ rüya diye anlatsa lafımız yok! Gülüp geçeceğiz. Lakin, cahil gavsımız anlattığı rüyanın sonunda bizi o kutuya giren sineklerden eyle! diye ahmak müritleriyle birlikte dua ediyor. Onlarda hep bir ağızdan Amin! diyor. |