Alıntı:
meral Üyemizden Alıntı
wertyucek bey sizde az sakin olun.doğru dürüst okuyun öyle yazın.İlim duygusallıkla olmaz.
Site yöneticisi cevap verecektir umarım. |
Hayır elimden geldiğince bütün yazıları okudum gözümden kaçan olduğunu sanmıyorum.asıl sen gözden kaçırmışsınki yalnız HAZRETİ MUAVİYE ve AMR RADIYALLAHU ANH değil EBU SÜFYAN ve hanımı HİND RADIYALLAHU ANH’TA eleştirildi Abdulmelik tarafından(elindeki kaynakları göstererek.)
Geçmişte bir yerde PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN emri ile HAZRETİ ALİ RADIYALLAHU ANH hakkında beni kureyza yahudilerinden esir alınmış 600 kişinin öldürüldüğü yazıyordu İbni kesir tefsirinde ve inançsız bazı kişiler bunları art niyetli olarak kullanıyorlardı.ibni kesir ve tefsiri hakkında biraz araştırma yaptım İSLAM BÜYÜKLERİ hakkında olmaz iftira ve efsane denilebilecek yazıları olduğu için İbni kesirin deccal olarak ilan edilmesine kadar gidiyordu olay.hani cerh ve tadil diyoruz işte kusur arayacaksak bu gibi belge ve kaynaklarda arayalım kusuru evet tamamı yanlış olmayabilir ibni kesirin tefsiri ama çok mahzurlu olabilecek iddilar doldurmuş eserine…
Şimdi beni kureyzada PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM 600 yahudiyi haksız yere öldürmüş olsa idi (ki haşa) yahudi bu gün o 600 yahudinin fosillerini çıkarırda derdi ki MUHAMMED (SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM) ama yahudinin bile böyle bir iddiası yokken o fitnekarlar bunu kullanıyorlardı bazılarını dinden imandan edebilmek için.
İSLAM TARİHİNDE ifk hadisesi var birçoğunuzun bildiği HAZRETİ AYŞE ANNEMİZ RADIYALLAHU ANHA’YA iftira atılıyor.CENAB’I ALLAH CELLE CELALÜH bu iftiranın karşısında müslümanlara aceleci davranmayıp işi hüsnü zan ile yapmalarını öğüt veriyor işte o ayetler:
Bismillahirrahmanir-rahim
"İftirâyı atanlar, içinizden bir zümredir. Bunu sizin için bir şer saymayın. Aslında bu sizin için bir hayırdır; böyle imtihanlar sizin sevâba erişmeniz için birer vesile teşkil eder. İftirâ atanların herbirinin, o günahtan kazandığı bir hisse vardır. Onlardan günahın büyüğünü üzerine alan kimse için ise pek büyük bir azap vardır."
"O iftirâyı işittiğinizde, mü'min erkeklerin ve mü'min kadınların, kendileri hakkında hayır düşündükleri gibi mü'min kardeşleri hakkında da hayır düşünerek, 'Bu apaçık bir iftirâdır" demeleri gerekmez miydi?"
"Bu iftirâyı ispat etmek için dört şâhit getirmeli değiller miydi? Mâdem şâhit getirmediler; o halde Allah katında onlar yalancıların tâ kendileridir."
"Eğer dünyada ve âhirette Allah'ın lûtuf ve rahmeti üzerinizde olmasaydı, içine daldığınız şey yüzünden size pek büyük bir azap dokunurdu."
"O zaman siz o iftirâyı dilden dile naklediyor ve hakkında bilginiz olmayan şeyi ağzınıza alıp söylüyor, bunu da basit bir iş sayıyordunuz. Halbuki o, Allah katında pek büyük bir günahtır."
"Onu işittiğinizde, 'Bunu söylemek bize yakışmaz. Hâşâ, bu büyük bir iftirâdır.' demeniz gerekmez miydi?"
"Gerçek mü'minlerseniz, Allah size bir daha böyle bir günaha aslâ dönmemenizi öğüt veriyor. yetlerini de Allah size böylece açıklıyor, Allah her şeyi hakkıyla bilen, her işi hikmetle yapandır.
"Îmân edenler hakkında çirkin söz ve hareketlerin yayılmasından hoşlananlar için dünyada da âhirette de pek acı bir azap vardır. Allah her şeyi bilir; siz ise bilmezsiniz."
"Eğer üzerinizde Allah'ın lûtuf ve rahmeti olmasaydı ve Allah pek şefkatli ve pek merhametli olmasaydı, helâk olup giderdiniz."(Nur suresi alıntı sorularla islamiyet)
İşte ibni kesirden veya başka bir kaynaktan alınarak başta AMR BİN AS ve diğer SAHABE RADIYALLAHU ANHUM hakkında buraya taşınılan iddialarda bu şekilde değerlendirilmeli değil midir?bize HAZRETİ İSLAM’I ulaştıran büyüklerimiz hakkında hüsnü zan etmeli değilmiyiz?!ya iftira ise demeli değilmiyiz?
Ben AMR BİN AS RADIYLLAHU ANH’IN HAZRETİ EBU BEKR RADIYALLAHU ANH’IN oğlu HAZRETİ MUHAMMED RADIYALLAHU ANH’I feci şekilde şehit ettiğine asla inanmıyorum.EBU SÜFYAN ve HİND RADIYALLAHU ANH’ın müslüman olduktan sonra defalarca mürted olduklarına asla inanmıyorum bunlardan ötürü onları tenzih ederim.işin aslı ahirette ortaya çıkacaktır.
Ayrıca menzil şeyhimiz GAVSI SANİ KADDESALLAHU SIRRAHUM’UN hakkında cahil kelimesi kullanılmasın!kendisi milyonları irşat eden sayısız hafız ve molla yetiştiren ümmete ve İSLAM’A hizmet eden mümtaz şahsiyetlerden birisidir.umarım O’nun hakkında daha fazla fitne çıkarılmaz.
Sahabe hakkında ayet ve hadis kaynaklı olan ve hepimiz için uyarı niteliğinde olan şu videoyu yeniden sunuyorum: