Alıntı:
vertyucek Üyemizden Alıntı
Hayır elimden geldiğince bütün yazıları okudum gözümden kaçan olduğunu sanmıyorum.asıl sen gözden kaçırmışsınki yalnız HAZRETİ MUAVİYE ve AMR RADIYALLAHU ANH değil EBU SÜFYAN ve hanımı HİND RADIYALLAHU ANH’TA eleştirildi Abdulmelik tarafından(elindeki kaynakları göstererek.) |
islam tarihinden bir şey okumuşsam kaynaklardan mukayeseli okumuşumdur.islam tarihinde 4 proplemli sahabe say denilirse EBU SUFYAN,HİND,MUAVİYE VE AMR BİN AS derim.isterseniz susun.isterseniz tartışalım.bu dört kişinin hayatını tek tek ele alalım ne dersin ? evet dersen hazırım.bir şey daha var.dikkatinize sunuyorum.islam tarihinde ve mezheplerde tüm sahabeler
(ra) ile taltif edilirken ebu sufyan ve ailesi için neden çekimser kalmışlardır.Ebu sufyan ailesinden bir tek ra layık bir ferd vardır.Ümmü habibe(ra) anamız.
Alıntı:
Geçmişte bir yerde PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM’İN emri ile HAZRETİ ALİ RADIYALLAHU ANH hakkında beni kureyza yahudilerinden esir alınmış 600 kişinin öldürüldüğü yazıyordu İbni kesir tefsirinde ve inançsız bazı kişiler bunları art niyetli olarak kullanıyorlardı.ibni kesir ve tefsiri hakkında biraz araştırma yaptım İSLAM BÜYÜKLERİ hakkında olmaz iftira ve efsane denilebilecek yazıları olduğu için İbni kesirin deccal olarak ilan edilmesine kadar gidiyordu olay.hani cerh ve tadil diyoruz işte kusur arayacaksak bu gibi belge ve kaynaklarda arayalım kusuru evet tamamı yanlış olmayabilir ibni kesirin tefsiri ama çok mahzurlu olabilecek iddilar doldurmuş eserine…
Şimdi beni kureyzada PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM 600 yahudiyi haksız yere öldürmüş olsa idi (ki haşa) yahudi bu gün o 600 yahudinin fosillerini çıkarırda derdi ki işte katil MUHAMMED (SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM) ama yahudinin bile böyle bir iddiası yokken o fitnekarlar bunu kullanıyorlardı bazılarını dinden imandan edebilmek için. |
bu konuda sadece ibn kesir değil tüm islam tarihi kaynaklarında sabittir ki beni kureyza yahudileri hendekte müslümanlara ihanet etmişlerdir.eğer başarılı olsaydılar müslümanların kökü kazınmıştı.Onların cezalarını yine onların kitabı olan tevrata göre verilmiştir.erkeklere idam(idam edilenler 400 ile 900 arası değişiyor kaynaklara göre) kalanlar ganimet sayılmıştır.tarihte subut olan bir konuyu bile inkar etmeniz düşündürücüdür.bu bir utanç tablosu değil bilakis hainlere verilmesi gereken ceza olup şereftir bizim için.
Nitekim, Müslümanlar hendekten Medine'ye henüz yeni dönmüşlerdi ki, Cebrâil (a.s.) Resûl-i Ekreme şu emri getirdi:
"Yâ Muhammed! Yüce Allah, sana, Benî Kurayza üzerine yürümeni emrediyor!"(
Sîre, 3:244.)
Resûl-i Ekrem Efendimiz, silahını yeni çıkarmış, temizliğini henüz bitirmişti. Derhal Hz. Bilal'i çağırtarak, bütün Müslümanlara şunu nidâ etmesini emretti:
"İşiten ve Allah'ın emrine itaat edenler, ikindi namazını Benî Kurayza yurdunda kılsın!"(
Tabakât, 2:74.)
verilen idam hükmü tevrata göre verildi.
"Bir şehre harb için yaklaştığında, onu sulha dâvet edesin. Ve eğer sana sulh cevabını verip, sana kapılarını açarsa, içinde bulunan kavmim hepsi sana haraç verip, hizmet etsinler. Lâkin, eğer senin ile musalaha etmeyip harp eder ise, onu muhasara edesin. Ve, Allah'ın, onu senin eline teslim ettikte erkeklerin hepsini kılıçtan geçiresin. Amma, kadınlar ile çocukları ve hayvanları ve bütün ganimeti, yani o şehirde bulunanların hepsini yağma edip Allah'ın sana verdiği düşmanlarının ganimetlerini yiyesin."(
Tevrat: Tesniye, Bab 20X 10-15)
Alıntı:
Ben AMR BİN AS RADIYLLAHU ANH’IN HAZRETİ EBU BEKR RADIYALLAHU ANH’IN oğlu HAZRETİ MUHAMMED RADIYALLAHU ANH’I feci şekilde şehit ettiğine asla inanmıyorum.EBU SÜFYAN ve HİND RADIYALLAHU ANH’ın müslüman olduktan sonra defalarca mürted olduklarına asla inanmıyorum bunlardan ötürü onları tenzih ederim.işin aslı ahirette ortaya çıkacaktır. |
Muhammed bin ebi bekrin hunharca öldürüldüğü tarihte sabittir.tüm kaynaklarda vardır.
ebu sufyanın mekkenin fethinde müslüman olduğu sabittir.müslüman olduktan sonra "ah ah ordum olsa da Şu adamı(Resulullahı kastediyor) mahfetsem".Resulullah sav yanına yaklaşıp "o adam seni gene rezil kepaze ederdi" demiştir.(ebu davut,müslim,buhari)
Alıntı:
Ayrıca menzil şeyhimiz GAVSI SANİ KADDESALLAHU SIRRAHUM’UN hakkında cahil kelimesi kullanılmasın!kendisi milyonları irşat eden sayısız hafız ve molla yetiştiren ümmete ve İSLAM’A hizmet eden mümtaz şahsiyetlerden birisidir.umarım O’nun hakkında daha fazla fitne çıkarılmaz. |
Fevzeddin Erol :Biz de siz de gavsın evlatlarına kölelik yapacağız. yapmaya da mecburuz. Üzerimize farzdır, vaciptir. cevap :Allah, Kur'an'da yaşamın, ibadetlerin ve ölümün Allah'a adanmasını emredip hatırlatırken Fevzeddin Erol, cahil Abdülbaki ve ailesine adanmasını söylüyor:
"Ey Muhammed! De ki: “Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamım da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir.†(En'am, 162)
Allah, ayeti kerimede peygamberine dahi sadece Allah'a kulluk edilmesini, Allah'a çağrılmasını, emrederken Fevzeddin Erol, Gavsa kölelik etmeye çağırıyor: "De ki: “Ey cahiller! Siz bana Allah’tan başkasına ibadet etmemi mi emrediyorsunuz?†(Zümer, 64) Fevzeddin Erol, Gavsın çocuklarını yargılamak bizim ne haddimize derken sahabe Hz. Ebubekir'e "Yanlış yaparsan seni kılıçlarımızla doğrulturuz" derken yine sıradan bir sahabe çıkıp koskoca Emira'l-Mü'minin olan Hz. Ömer'e bir kumaşın hakkını sorabilmiştir. Görüldüğü gibi Allah ve Resulü vicdan ve fikir hürriyetine sahip toplumu oluştururken Batıl Tasavvuf Dini, iradenin safdışı bırakıldığı, kula kulluğun esas alındığı, hanedanlığa dayalı, halkı sürü gören bir yapıya sahiptir. Alıntı:
Sahabe hakkında ayet ve hadis kaynaklı olan ve hepimiz için uyarı niteliğinde olan şu videoyu yeniden sunuyorum: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|