Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2018, 01:32   Mesaj No:2

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Cinsiyet:Bayan
Mesaj: 9.475
Konular: 1144
Beğenildi:4422
Beğendi:3685
Takdirleri:14319
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

DOYURAN PİZZA (40 cm lik tepsi kullandım)




Malzemeler

6 su bardağı un
1 buçuk su bardağı az ılınmış su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
yarım tablet yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
tuz
Pizza sosu için malzemeler

1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy domates püresi (yazdan kalan domates konservesini kullandım)
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik veya fesleğen
1 tutam kuru dereotu, maydanoz (taze de olur. İnce doğrayın)
1 çay kaşığı karabiber
Eğer acı olsun isterseniz: Acı pulbiber de ekleyebilirsiniz
Üzeri için

Domates, biber
Sucuk (Aluçdağı veya Gelka marka)
Arzuya göre zeytin, mantar
Kaşar veya mozzarella rendesiPizza nasıl yapılır?
Hazırlanışı

Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın. Akşamdan yoğurup, üzerine bir poşet geçirin. Direkt buzdolabının alt rafına koyun. Hamur sabaha kadar mayalanacaktır.
Mayalanan hamurdan büyükçe bir parça alıp unlu zeminde tepsi boyutuna göre açın.
Pizza sosunu Burada anlattığım gibi hazırlayıp hamurun üzerine sürün.
Hamurdan küçük parçalar alıp avucunuzda açın. İçine sucuk, bir parça kaşar, arzuya göre domates ve biber de koyun ve kapatın. Hafif aralıklı olarak hamurun kenarlarına dizin.
Sosun üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Dilimlenmiş domates, biber ve sucuk yerleştirin.
Kenardaki poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecelik fırında kenardaki poğaçalar kızarana kadar pişirin.
Fırından almadan 3-4 dk önce orta malzemelerin üzerine yeniden kaşar rendesi serpip, eriyene kadar fırında tutun.
Fırından alıp dilimleyerek servis edin.
Afiyet şifa olsun!
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla