Uluslararası bir gıda araştırma şirketi tarafından Türkiye'de onlarca ürün üzerinde yapılan incelemeden çok çarpıcı sonuçlar çıktı.
"BEBEK MAMASINA MELAMİN, YOĞURDA BEBEK BEZİ JELİ"
TEREYAĞINA PATATES, BAHARATA KİREMİT TOZU!
Okuyanların gıda ürünlerine konulan katkı maddelerini öğrendikten sonra yediği tüm ürünleri sorgulamasına sebep olacak araştırmada en çarpıcı olan ise baharatlara inşaat malzemesi olarak bilinen kiremitin tozunun konulması olarak gözükürken, tereyağına patates konulması ve küflenmiş peynirlerin eritilerek krem peynir şeklinde tekrardan piyasaya sürülmesi ise gıda simsarlarının işi hangi noktalara taşıdığını gözler önüne seriyor.
YOĞURDA BEBEK BEZİ JELİ, SÜT TOZUNA TEBEŞİR VE KEMİK TOZU!
Aynı araştırma kapsamında incelenen süt ve süt ürünlerinin içinden yoğurdun kıvam alabilmesi ve su tutabilmesi için bebek bezlerinde kullanılan jel katılırken, süt tozuna ise tebeşir ve kemik tozu katılması okuyanlara 'pes' dedirtti....
d/us//un