Alıntı:
makbergülü Üyemizden Alıntı
limonu buzlukta birkaç saat dondurup rendeliyoruz,üzerine 4/5 kaşık şeker koyup iyice karıştırıyoruz,dolapta biraz bekletip üzerine 6/7 su b.su döküyoruz .iyice karıştırıp dolabta soğutup,ince bir süzgeçten geçirip sürahiye döküyoruz ,sonra da afiyetle içiyoruz.tamamen doğal oğluşumun deyişiyle aynı uludağ limonata oluyor.iftar için tavsiye ederim hem pratik hemde sağlıklı |
Aynı usulle portakal suyu hazırlayablirsiniz;
kıştan buzluğa portakal atın..
Bir portakalla mis gibi portakal suyunuz olsun..
İçine atacağınız limon tuzu rengini şahane yapacaktır. Yaza çok var elbette, ama portakal için kıştan hazırlık yapmanız gerekiyorewet000