Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2019, 21:16   Mesaj No:59

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.545
Konular: 1328
Beğenildi:12678
Beğendi:9310
Takdirleri:28874
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı Mesajı göster
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİR ŞEY DİNİMİZDE VAR MIDIR?
Güneş takvimine göre hiçbir mübarek gün, gece yoktur. Vardır diyen yalan söyler. Hiçbir islâm alimi yazmamış, bildirmemiştir. Nasıl hoparlörü sonradan koydular, bunu da, [kutlu doğum haftası diye bir şey] uydurdular. Peygamber efendimizin dünyayı şereflendirdiği zaman miladi takvime göre nisan ayının yirmisi idi, ama Peygamber efendimiz, Eshab-ı kiram efendilerimiz, onbeş asırdır gelen müslümanların hiçbirisi, miladi takvime göre yirmi nisanda Peygamber efendimizin doğum gününü kutlamadılar. Kutlu doğum haftası uydurmadır, yani bid'atdir. Dolayısıyla buna destek verilmez. Yardım da edilmez. Doğrusunu da söylemek ve bilmek gerekir. Peygamber efendimizin doğum zamanı, kameri takvime göre olan Rebi’ul-evvel ayının onikinci gecesidir.

OSMAN ÜNLÜ


Kutlu doğum haftası

Sual: Kutlu doğumu, miladi yıla göre kutlamak caiz midir?
CEVAP
Dinimizde mübarek geceler, hicri yıl ile kutlanır. Bütün ibadetlerde ve dini faaliyetlerde kameri aylar esas alınır. Hac, oruç, kurban ve bayram günleri kameri aylara göre tespit edilir. Haccı Allahü teâlânın bildirdiği zilhicce ayında yapmayıp da, miladi bir ayda, mesela hep ocakta yapmak, orucu, ramazanda değil de, hep şubatta tutmak, dini değiştirmek olur. Bütün mübarek geceler de, kameri aylara göre tespit edilir. Kadir gecesini ramazanda değil de, şubat ayında aramak, Berat Gecesini şaban ayında değil de, temmuz ayında kutlamak, Aşure Gecesini muharrem ayında değil de, eylül ayında kutlamak dini bozmak olur. Her Müslüman bilir ki, İslamiyet'te güneş yılının ayları içinde sayılı bir mübarek gün yoktur. Kutlu doğum, 12 Rebiul-evvelde olmuştur. Miladi her sene, başka tarihe denk gelir. Bunu 20 Nisana almak caiz olmaz.

Dinimize aykırı bir husus için, (Niyetimiz iyi) demek veya (Herkes kutlu doğumdan bahsederken, susmak uygun olmaz) demek de, geçerli bir mazeret değildir. Haram bir iş, iyi niyetle de yapılsa haramlıktan çıkmaz. İçki içen de, zina eden de veya her türlü haramı işleyen de, iyi niyetle yapıyorum diyebilir. Böyle iyi niyet insanı kurtarmaz. (Cehennem iyi niyetlilerle doludur) buyurulmuştur. Bir kimse, iyi niyetle işlediği harama alışır, sonra bunu dinin emri zanneder. Hazret-i Ömer, (Dininizi doğru öğrenip, buna uygun yaşayın. Yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz) buyuruyor.

Dinimiz İslam


Anmak mı? Anlamak mı? Yaşamak mı?
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla