Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mart 2019, 22:20   Mesaj No:33

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1316
Beğenildi:12566
Beğendi:9277
Takdirleri:28724
Takdir Et:

Alıntı:
Nesli_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
kıymetli ablam bence bilinçli anneler çoğalmadı hayır000 sadece toplumun eğitim seviyeside yükseldi artık neredeyse tüm ebeveynlerin birer yükseköğretim diploması var ama bu diplomaya sahip olmaları onların bilinçli olduğunu göstermez bence aksine bir bilgi kirliliği var ortada nerden nasıl araştırma yapacağını neyin doğru neyin yanlış olduğunu kestiremeyen , çok gereksiz ve zehirli bilgiler ve gereksiz uzmanların işe yaramaz bilgileri ile boğuşan bir ebeveyn nesli var günümüzdee(hele dertlerden beslenen kapitalist bir sektör var ki içler acısıuzgn)…
herkes aslında bir şeylerin farkında bugün yolda beş ebeveyn çevirseniz çocuğun gelişimi ile ilgili soru sorsanız maslowun ihtiyaç hiyerarşisinden başlar anne baba tutumlarına kadar her bişeyi anlatır yani iş pratiğe dökmeye gelince o kadar da iyi değiliz ama teoride üstümüze kimseyi tanımam tabii ne bileyim benim gözümde çocuk demek sadece ailesinin değil bir ülkenin geleceği demektir vee bu konu bence uzmanların tekeline bırakılmayacak kadar önemlidir, çocuk stratejik bir kaynaktır bir barajdan askeri tesisten daha stratejiktir, belki size saçma gelebilir ama Türkiyede birinin araba sürebilmesi için nasıl ehliyet alması gerkeiyorsa anne-baba olması içinde bir sınava tabii tutulmalı bence size abartı gibi gelebilir ama, o çocuk sizin ellerinizde şekilleniyor ve bu uzman bunu dedi şu uzman şunu dedi gibi gibi bilgilerle de değil ebeveynlerde bence artık doğal olmalılar bıraksınlar çocuğu doğal ortama tıpkı eskıden annelerımız nenelerımızın yaptığı gibi
...bugün bilinçli anne dediğimiz kesim güya lise veya üniv.mezunu yada evinde 7-24 kişisel gelişim kitabı okuyup,pedaoglardan yardım alan,çocuk gelişmi ile ilgili hiç bir dergiyi kaçırmayan kadın değil mi? oysa gerek var mı bunlara anneliğinizin sesini dinleyin yeter!! piyasada şuan hatırısayılır çok az pedagog var ki bunlarda çok ciddi bir prob.olmadığı müddetçe yardım almayın der...falan filan işte neyse ablam konuyu fazla mı dağıttım ne düşünceli000
Paylaşım için, muhim konular bunlar hepimizin temelde tek bir isteği var
çocuklarımızın kardeşlerimizin ilerde her yönden sağlıklı bireyler olması
Genç yaşına rağmen nokta atışı yaptığın bu isabetli yorumunu alkışlıyorum genç hanımefendi Evet bilinçli anne olduğunu sanan Mangalda kül bırakmayan bencilliği zirve yapmış, bir başkasının çocuğuna tahammülü zerre olmayan, sadece çocuğunun başarısını önemseyen, bunun için çocuğun kapasitesi yeteneği hiçbirşey gözü görmeyen, bulduğu her kursa çocuğunu sokan, çocuğunu önce kendisi ezen, diploması olan gösteriş Budalası anneler... yada 100 gr. Bilgisiyle pedagog beğenmeyen...Öğretmeni, eğitimini, davranışını beğenmeyen eleştiren, davranış yoksunu anneler dolu her yerde...Ne yazıkki genel bir hastalık oldu bu...

Konuşurlarken tv izlememeli, pc de vakit geçirmemeli. .Kitap okumalı..Günde şu kadar sayfa kitap okumalı...
Uygulamada; ver eline telefonu sussun..Aç youtube yi izlemediği youtube kalmasın..Kitap dolu Kitaplığı var yeter zatwn...

Uzmanlar sabah akşam uyarıyorlar ama ebeveynler sağır..Mavi Balina ları, saygısız seviyesiz youtuber ları, telefona yüklenen oyunların çeşitleri, uyarılar kadar çok...Ebeveynlere çok iş düşüyor çok...

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~