Konu Başlıkları: Bir Sorum Var
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Mart 2019, 14:44   Mesaj No:14

ÂlâLeyl

Medineweb Üyesi
Durumu:ÂlâLeyl isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 58435
Üyelik T.: 07 Kasım 2017
Arkadaşları:2
Konular: 14
Beğenildi:214
Beğendi:260
Takdirleri:3408
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Bir sorum daha var.

Sorum şu: Kur'an'da "İnanmayanlar" diye bir kelime var mı?

Kafir kelimesini inanmayanlar olarak kullanıyoruz ama anladığım kadarıyla "Kafir" örten kişiye denir. Örten ile inanmayan arasında ise müthiş bir fark vardır.

Örnek verelim: Mesela bir yetim var karşınızda sarışın ve mavi gözlü. Zenci bir adam geliyor ve diyor ki bu çocuk benim evladım. Siz buna inanmayabilirsiniz. Ve fakat DNA sonuçlarına bakmış bir doktorsunuz diyelim ve DNA sonuçlarına göre hakikaten o zenci sarışın çocuğun babası çıkıyor. Siz bu DNA sonuçlarını gizler ve "BEN İNANMIYORUM" derseniz ve buna mantıklı argümanlar getirirseniz "Kafir" olursunuz. Yani gerçeği örten olursunuz.

Kur'an'da "İnanmayanlar" diye bir kelime var mı?

Örtmek kelimesine bir örnek daha:

Ankebut 7: Vellezine âmenu ve'amilü ssâlihati lenükeffiranne 'anhüm seyyiatihim velenecziyennehüm ehsenellezî kânû ye'melûn.

İman edip salih ameller işleyenlere gelince; Biz, bunların yaptıkları kötülükleri "ÖRTECEK", onları yaptıklarından daha iyisi ile ödüllendireceğiz.

Lenükeffiranne kelimesi ile Allah "örtmek manasına gelen" kfr kelimesini müminlerin günahlarını örtmek manası ile kullanıyor. Yani hakkı örtmeyen (kafir olmayan) kullarının (salih ameller işleyenlerin) günahlarını örteceğini müjdeliyor.

Bu soruyu soruyorum çünkü Ankebut süresinde şöyle bir ayet daha var:

49: Hayır, o(Kur'an) kendilerine ilim verilmiş kimselerin kalplerinde apaçık ayetlerdir. Bizim ayetlerimize ancak zalimler cihad eder.

Buradan benim varmak istediğim sonuç şu: Herkes ama herkes Allah'a inanır fakat bazı kimseler bunu örterler. Bu kişilere kafir denir.

Aslında "inanmayan" diye bir kavram yoktur. Aslında "Ben ateistim diyenlerin südurlarında apaçık ayetlerdir Kur'an" sadece onlar yalan söylemekte, hakkı zalimliklerinden ötürü örtmektedir. Nefislerine zulmetmek (dünyevi arzularına dem vurmamak için) hakkı örtmek işlerine gelmektedir.

Bayağı zorlama bir yorum yaptığımın farkındayım. Bu yorum, bu anlayış hak mıdır? Değilse doğrusu nedir? Kur'anda inanmayan diye bir kavram var mıdır yoksa sadece hakkı örtenler mi vardır. Doğru düşünce prosesi nedir. Benim karşımda "İnanmıyorum kardeşim," diyen kişiyi doğru tahlil edebilmem açısından soruyorum. Bu kişi eğer gerçekten inanmıyorsa ben ona göre davranırım. Yok eğer Allah onların inandığını ama hakkı (bir nedenden ötürü hevalarına uyarak) örttüğünü söylüyorsa o zaman da ona göre davranırım.

Kur'an bize sadece nasıl yaşamamız gerektiğini değil nasıl düşünmemiz gerektiğini de öğretir. Öğrenmem gereken bir soru bu. Şimdiden yanıtlayan olursa çok teşekkürler.

Rabbi zidni ilma.
Allahın selamı üzerimize olsun.