Konu Başlıkları: Hanımımı Sevemedim
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Nisan 2019, 11:46   Mesaj No:37

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1328
Beğenildi:12678
Beğendi:9310
Takdirleri:28874
Takdir Et:

Alıntı:
muallime Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bu problemin sonucu ne oldu ?

İlk önce katılımda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Yorumlardan şöyle bir sonuç çıktı;evlilik konusunda ne olursa olsun sabretmek lazım.Sevmediğin biri bile olsa sevmek için uğraşmalısın.Çocuk hatırına katlanmalısın.

Doğrusu bu sonucun çıkmasına şaşırdığımı söylemem lazım.Çünkü insanın sevmediği biriyle ömür geçirmesi kolay bir şey değildir.Sevmek için illa güzel olmak ta gerekmez.Sevmedikten sonra Kralın oğlu ,ya da kızı olsa sevemez.Evlilik görüşmelerinde en önemli şey ;ilk bakışta işte evimin hanımı-erkeği- bu diyebilmeli gönlüne sıcaklık düşmelidir.
''Nıkahta keramet vardır sonradan seversin'' sözü bana gerçekçi gelmiyor.

Benim şahsi düşüncem ,baştan hatalı tercih yapılmış. Allah akıl fikir vermiş ,ömür boyu sürecek bir konuda büyük hata olmuş.Neyse olan olmuş şimdi ne yapmalı?.

Problem erkeğin , ama erkeği sabır konusunda ikna etmek yerine ben çözüme kadından ulaşmayı denedim.Sevimli olmanın ,erkeği onurlandırmanın ,bakımlı olmanın ,erkeğe değer vermenin evlilik için çok önemli olduğunu anlattım .

Zaten sohbetlerimde kadınların eşlerine davranışlarında yanlış ve doğrular üzerinde çok dururum.Bunların faydası var elbette.

Yumuşak huylu,zarif ,hanımefendi kadının ,birçok -çok güzel ama -kaba kadından daha makbul olacağını anlatırım .Çünkü eşlerinin kendilerini aldattığını dinlediğim kadınların bazılarının normalin üzerinde güzel olmaları bu tezimi de doğruluyor. Yani erkekler eşlerini çirkin oldukları için aldatmıyorlar ,sebepler çok başka ..

Sonuçta durum iyiye gidiyor.Erkek te sütten çıkmış ak kaşık değil.İşin iyi tarafı kadın durumun farkında.

Şu söz evlilikle ilgili sohbetlerde çok kullandığım bir söz

''Senin beğenmediğin eşini sokakta lüp diye yutacak 100 kişi vardır.'' (Maraşlının sözü sanırım )

Allahu Teala kalplerimizi ve evlerimizi Kur'an nuruyla nurlandırsın.
Senin beğenmediğin eşini sokakta lüp diye yutacak 100 kişi vardır.'' (Maraşlının sözü sanırım )

Allahu Teala kalplerimizi ve evlerimizi Kur'an nuruyla nurlandırsın.

Amin hocam amin...
Eskisi gibi, Kadın için bakım, kozmetik masraflı şeyler değil artık. Sektör baya gelişmiş, herkese her keseye göre...Yeterki emek versinler birbirlerine. Allah emekleri zâyi etmez.

Aile, eş, çocuklar hepsine emek vermek gerekiyor. Şikayet etmenin kimseye faydası yok. Çok severek evlenenlerin sorun yaşayıp, kavga gürültü ayrılıkların çoğaldığı günümüzde; Tek gerçek emek vermek...öyle bir yıl-5 yıl değil..Bir ömür emek harcamak. Dua ile desteklemek...Analık etmek, hizmetçi gibi sadece sil süpür-yıka-ütüle-as.pişir-taşır.mutfaktan çıkma..değil..

Arada evin dağınıklığı arasında güzel ve özenle hazırladığınız kahveyi karşılıklı içebilin.
Yoksa saçımı süpürge ettim yaranamadım. Neyini eksik ettim??çıkmaz sokaklarında dolanır durursunuz. ..

Allah kalplerimizi ve evlerimizi Kuran nuruyla nurlandırsın. Gayret ve emek verme gücünü nasibeylesin...

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~