Sahura kalkmayı ihmal etmeyin. Sahur yapmak hem açlık sürenizi kısaltacak, hem de metabolizmanızı dengeleyecektir.Sahurda hafif fakat tok tutan yiyecekler tercih edilmelidir. Besinlerin daha sağlıklı ve hafif olması için yiyeceklerinizi kızartarak ya da kavurarak değil, haşlayarak, ızgarada veya fırında pişirerek tüketin.Protein içeriği fazla olan gıdalar midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktirir. Sahurda protein oranı yüksek yumurta, süt, yoğurt ve peynir gibi besinleri tercih edebilirsiniz.Aşırı baharatlı ve tuzlu yiyecekleri sahurda tüketmeyin. Bu besinler gün içinde daha çok susamanıza neden olur.Sahurda su tüketimi de oldukça önemli. Vücudunuzun günlük ihtiyacı olan suyu belli bir zaman diliminde birden değil, (yaklaşık 2 litre) iftardan sahur bitimine kadar zamana yayarak tüketinKaynak: Sahursuz Tutulan Oruç Baş Ağrısını Tetikliyor!
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |