Bu ramazan ayında içilebilecek şerbetler
Malum kardeşler bahardayız hem kıştan vücudumuzda biriken ağır metalleri, toksinleri atma anlamında, hemde ramazanda orucun vesilesiyle maddi arınma ve temizlenme anlamında, hemde bahara uygun düşen ve her mizacın rahatça uygulayabileceği ramazanda tüketilecek şerbet tavsiyesinde bulunacağım. Hem oruçlarınızda zinde olacak, hem vücut arınacak ve temizlenecek. Aşağıda verilen şerbetler aynı zamanda bu aylarda normal zamanlarda da tüketilmesi uygun şerbetlerdir. Şerbetlerin normalde de faydalarını da vereceğiz ki, hem bilinsin hemde o hastalıkları olanlar bilsin ve hangi hastalıkta hangi şerbet faydalıdır öğrensin. Bu yüzden bunları yayınlıyoruz.
Hazım ve Göğüs Sıkıntıları için Ramazan Şerbeti Güllü
8-10 tane kokulu gül,1,5 çay kaşığı limon tuzu. Gül yapraklarının uç sert kısımlarını kesip büyük şişe veya cam kavanoza yerleştiriniz. Limon tuzu ve üzerini örtünceye kadar su koyup ağzını kapatınız. Güneşte 20-25 gün bekletiniz. İkram edileceği zaman bir su bardağı suya bir çorba kaşığı şeker katılarak eritilir. Yarım veya bir çorba kaşığı hazırlanan gül suyundan ilave edilerek karıştırılır.
Faydaları: Hazmı ve Mideyi rahatlatır. Göğsü yumuşatır ve İshali keser. Vücuttaki iltihaplara ve mikroplara iyidir.
Mide, Bağırsak ve Gut için Leylak Şerbeti
3 çorba kaşığı leylak kurusu, 3-4 çorba kaşığı toz şeker, 4-5 su bardağı su, yarım limon suyu. Suyu çelik bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan suya leylağı koyup ocağı kapatın. Sabaha kadar serin ortamda bekletin. Servis yapmadan önce şekeri ve limon suyunu koyup şekeri güzelce eritin. Sonra süzüp soğuk servis yapın.
Faydaları: Leylak, kramplara, mide şişkinliğine, bağırsak gazlarına, gut hastalığına, sıtmaya iyi gelmekte, vücuttan zehirli toksinleri atmakta, ateşin düşürülmesine yardımcı olmaktadır. Yağı masajlarla vücudu rahatlatıcı ve ağrılar için kullanılmaktadır.
Kansızlığa ve Kan Dolaşım Sıkıntıları İçin Demirhindi Şerbeti
200 gr demirhindi, 400 gr toz şeker, 2 litre su,1 çorba kaşığı baharat karışımı (zencefil, vanilya, karanfil vs.) 1 çorba kaşığı baharat karışımı demirhindiyi bir tencereye alın. Veya baharat karışımı olmadan direk demirhindiyi alın Üzerine su ilave edin. Şekerin yarısını ekleyip iyice erimesi için bir gece bekletin. Ertesi gün kalan şekeri ilave edin. Bir taşım kaynatıp baharat karışımını ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Demirhindi şerbeti soğuyunca tülbent yardımıyla süzerek cam şişelere doldurun. Buzdolabında 1 gün beklettikten sonra soğuk servis yapın.
Faydaları: Demirhindi şerbeti, kan dolaşımını düzenleyip vücut direncini artırır. Kan yapıcı özelliğinden dolayı kansızlığa iyidir. Sinir sistemini rahatlatır, sabahları dinç uyanmaya yardımcı olur. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.Mevsim geçişlerinde herkesin kullanabileceği bir içecektir. Mevsimsel geçişlerden kaynaklı sıkıntılara faydalıdır. Özellikle ilkbahar döneminde halsizlik, uyuşukluk, uykudan yorgun kalkama gibi sıkıntılara faydalıdır.vücudu bir sonraki mevsime hazırlamada etkilidir.hkerrar Tıbbı nebevi ve islam tıbbında hastalıkları tedavi usül ve kaideleri cilt 1
|