Patlıcan kilosu 5 tl
Etsiz tarif yok. Kuşbaşı 45tl. Mutfak yangın yeri.
Zeytinyağlısını yapalım mutfaklarının vazgeçilmezi patlıcanın dedim ammmaaa...Kırmızı biber kilosu 20 tl- biber 5 tl- soğan domatese hiç girmeyeyim... Et daha iyi sanki))))Ekmek yoksa pasta yesinler demek gibi birşey oldu))) Tane ile alın demekten başka önerim yok.
Buyurun tarife...
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
4-5 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 adet domates rendesi (ben 4-5 yemek kaşığı domates sosu kullandım)
yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
İlk olarak patlıcanlar alacalı soyularak uzunlamasına 4’e bölünür, sonrasında küp küp dilimlenir. Patlıcanlar tuzlu suda yaklaşık 20dk kadar beklemeye bırakılır.
Bu arada soğanlar yemeklik doğranır. Kırmızı biber ve yeşil biberin içleri boşaltılır, doğranarak hazır edilir.
Tencereye zeytinyağı alınarak soğanlar eklenir, hafif pembeleştikten sonra biberler eklenir. Bir kaç dakika kavrulduktan sonra suyunu süzüp yıkanan patlıcanlar ilave edilir. Son olarak domates sosu da eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak yemeğin kendi suyu ile pişmesi sağlanır.
Patlıcanlar yumuşayıp piştikten sonra ocak kapatılır. Afiyet olsun
Bu yemeği ister soğuk ister sıcak tüketebilirsiniz.
Patlıcan yemeği püf noktası
Patlıcanların acısının çıkması için küp küp doğrandıktan sonra tuzlu suda bekletilmelidir.
__________________
~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |