Konu Başlıkları: AÖF DUYURULAR! Medineweb
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27Haziran 2019, 15:10   Mesaj No:40

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:11319
Takdir Et:

Yaz okulu kayıtlarında hangi öğrencilerden ücret alınmaz?
İlgili Kanunlar kapsamında olan Şehit/Gazi yakınlarından,
03/01/2019 tarihli ve 1 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden yaz okulu ücreti alınmamaktadır.

Yaz okulu ders seçimi sonucunda açılmayan dersin tutarının iadesi yapılacak mı?
Yaz okulu için yatırılan Öğretim Gideri tutarı iade edilmez ve ödeme yapıldıktan sonra kayıt işleminden vazgeçilemez.
Ancak seçilen ders açılmazsa ilgili derse ait tutar, derslerin hiçbiri açılmazsa öğretim gideri tutarının tamamı iade edilir.

Yaz okulu sınavları hangi tarihlerde ve hangi illerde yapılacaktır?
Yaz okulu sınavları 14-15 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacaktır. Yaz okulu sınavlarının bütün illerde yapılması planlanmaktadır.

Yaz okulu için sınav merkezi tercihi işlemini ne zamana kadar yaptırmak gerekir?
Yaz okulu sınav merkezi tercihini 19 Temmuz 2019 tarihine kadar yapan öğrenciler belirtmiş oldukları sınav merkezinde sınava katılacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak değişiklikler işleme alınmamaktadır.

Yaz okulu başarı değerlendirmesi nasıl yapılır?
Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav ile yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100’dür.

Yaz okulunda yapılacak sınava kimler giremez?
Güz veya Bahar dönemine bakılmaksızın girmiş olduğu son sınavında kopya nedeniyle sınavı/sınavları geçersiz sayılan öğrenci yaz okuluna kayıt yaptırabilir. Ancak kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav yaz okulu sınavı olacağı için sınava giremez.

Yaz okuluna kayıt zorunlu mudur?
Yaz okulu uygulamasına katılım öğrencinin isteğine bağlıdır.

Yaz okulu ile ilgili sorular için öğrencilerimiz nereye başvurabilirler?
Öğrencilerimiz yaz okulu ile ilgili sorularını aosdestek.anadolu.edu.tr üzerinden ya da İletişim ve Çözüm Masası üzerinden sorarak yanıt alabilirler.