Konu Başlıkları: Fethi Yeken Kimdir?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2019, 14:53   Mesaj No:7

Nebevi Sevda

Medineweb Emekdarı
Nebevi Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Nebevi Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59388
Üyelik T.: 05 Nisan 2018
Arkadaşları:3
Cinsiyet:
Memleket:Istanbul
Yaş:52
Mesaj: 1.562
Konular: 380
Beğenildi:1877
Beğendi:1075
Takdirleri:14363
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Dairenin Genişlemesi ve Gençlerin Katılımı



Davet etkinliklerinin üzerinden bir yıl geçmedi ki Allah’ın izniyle gençler akın akın çalışmaya koyuldu. Trablus kentinin altyapısı hayırla doludur. Önceden bu böyleydi bugün de böyle ve İslam’la ve her mekândaki İslami meselelerle etkileşimle canlı, yanıp tutuşan hazine olarak kalacak.



İbadurrahman Cemaati ve İkinci Okul



İbdurrahman Cemaati (Rahmanın Kulları Cemaati), 1948 hezimetinin ardından İslami bir cevap olarak üzücü olayın doğurduğu bir gruptu. Kurucusu, Filistin trajedisini yaşayan ve Lübnan’a gönderilenlerle beraber oraya gidenlerden biri olan Muhammed Ömer El-Dauk idi.



Cemaatin kurucusu kendiliğinden “Araplar, İslam bayrağı altında savaşsalardı bu yenilgi olmazdı” fikrini ortaya attı. Bu görüş Lübnan’ın başkent çevrelerinde büyük kabul gördü ve binlerce Müslüman genç cemaate katıldı.



İbadurrahman Cemaati’ne Katılım



1954 yılında İbdurrahman Cemaati ile aramızda meydana gelen görüşmeler kendilerine katılımımızla sonuçlandı. Trablus’ta cemaatin bir şubesi açıldı. Bu da bize Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta ve ülkenin başka kesimlerinde temas fırsatı verdi. Nasırcılar felaketi başımıza çökmeden önceki bu dönem eğitim, davet ve keşifsel etkinliklerle dolu zengin bir dönemdi.



Cemaat, Mısır’da Müslüman Kardeşler ve Cemal Abdunnasır arasında patlak veren çatışmalar sonucu ortaya çıkan Nasırcı baskının etkilerinden ve son olarak harekete karşı başlatılan kampanyadan çok çekti.



Nasırcı akımların cemaate siyasi sızma çabaları cemaatle ilişkilerimize olumsuz etki etti.Eisenhower Doktrinini, Bağdat Paktı’nı ve Dördüncü Nokta’yı kabul etmesi nedeniyle “1958 Devrimi” ismiyle o zamanki Cumhurbaşkanı Camile Chamoun’a karşı patlak veren ayaklanmada, Trablus’ta halkı gelen tehlikeye karşı uyararak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Özgür Lübnan’ın Sesi ismiyle bir radyo kurduk. Gençlerimiz, ordu, militan birlikleri ve Suriyeli milliyetçiler tarafından sarılı şehri savunmaya katıldı. Savunma girişimi bu türden eylemleri kesinlikle reddeden Abdurrahman liderliğini kızdırdı ve sonunda iş, Trablus merkezinin İbadurrahman cemaatinden ayrılmasına vardı.
Alıntı ile Cevapla