Alıntı:
Ebu Ömer Üyemizden Alıntı
Son sözüm şudur.
Gördüğüm kadarıyla bu site genel havzası olarak mustafa islamoglunun düşünce ve fikri yapısı üzerine farklı bir muhabbeti var. Ne zaman konu bu adama gelse farklı zıt kutuplar halini alıyoruz.
Ağır elstiriyorsun ve bizler rahatsız oluyoruz diyorsanız eyvallah sözüm asla olmayacaktır. Burada açıkça derseniz alınmam gucenmem eyvallah der sessizce giderim. |
Aklı ve kalbi selim olan her kim şu videoyu izlerse; Hz hatice annemiz için söylediği sözü, Mekke döneminin kültürel, sosyal yapısına bağlı, dul kadına bakış açısına rağmen Allah rasulunün şehvetinden evlenemdigi gerçeğini vurguladığını anlar. Ha derimki; iyi güzel anlatiyorsunda be hocam "başka tabirmi bulamadin o ne yaaa " derim. Ama asla ne Hz Hatice validemizi ne de diğer sahabeleri karaladiginı, onları aşagiladiginı düşünmem.
Ebu Ömer hocam; ne zaman konu Islamogluna gelse, ısrarla zihniyet ve fikrimizi tartiyorsunuz. Şahsen bu çok rahatsız edici bir durum..Sevdiğimiz alimleri eksik yönlerini gördüğünüzde ya toptan atip ya toptan mi sevmeliyiz. Böyle duygusalmi yaklasmaliyiz.. Ben kusursuz degilimki kusursuzluk arayayım.
Mustafa Islamoglunun bilgiye,araştırmaya dayalı, canina tak demedikce reddiyecilere bile yuklenmeyen( reddiyeciler ise konuşmalarini didik didik edip ancak iki yıl ile 10 yıl içerisinde anlayıp piyasaya ahanda bunu demiş deyip ağza alınmayacak iftiralarda bulunuyorlar.) kavramlara ve kelime köklerine hakimiyeti, Kuran ve Allah Rasulunu anlatan tarzını beğenirim, dinlerim. Bazen de haddi aştığını, zorlama mana cikardiğını duşündüğüm olur. Ama istifade etmekten vazgecmem. Adam aktif ve dinamik.. Gençlere hitap ediyor. Bu tarz iftira ve itici soylemleri gencler hic kale almiyorlar.Bunada aliştilar. Hatta marsta hayat varmıymiş aman senin neyine lazim diyen bilimden bir haber hocalardan kaçıyorlar. Herkes kendi şapkasini önüne koysun. Şimdi bu yorumumdan İslamoğlu'na söz soyletmez oldugum manasimi çıkıyor.. Bu arada 15 yıl öncesine kadar Cübbeli dinler, asla elestirmezdim. Çok şükür eleştirel aklı kullanabilir hale geldik..Özgurlestim yani..
Sayın Ebu Ömer hocam ne yapalım! Hep beraber yerin dibinemi sokalim ömrünu Kurana adamış insanlari. Reformist deyip Allah tepesinden baksinmi diyelim. Yoksa kılıçlarımızı mı kuşanalim. Zitlaşalımmı?
Allah için sorarim size bunca zaman zarfında medinewebin ve yöneticilerinin hangi aykırı, fanatik fikrini gördünüz de konu İslamoğlu olduğunda farklı bir beklenti yada zihniyet tartma telaşına giriyorsunuz? Çokmu önemli bu durum ben bilemedim inanin. Bütün insaniyetimle soruyorum bunu?
Her videoyu, buraya alırken kılı kırk yariyorum. Hepsi kırpılmış muhatabı iftira ve zor durumda birakabilecek videolar çünki . Biz bilmiyormuyuz herşeyi buraya
taşimayi..Kendileri dogrulayici beyanda bulunmadiktan sonra Bunu islamoglu videosu içinde yaparım. Cübbelinin hurma ısırıp verdiği video içinde. Herşeyden önce Mümin feraseti bunu gerektiriyor..Ben gerisiyle ilgilenmiyorum. Kürtçe/Farsça ilahi yayinlayacagim zaman bile aman ne güzelmiş deyip koyamiyorum. Dili bilmiyorum. içinde bilmediğim bir ifade geçer mahçup olurum... Her haber paylasmam. Ya yalansa diye..ki acı tecrubelerim oldu utandım..Beni ilgilendirmez sosyal medyada dönmesi, binlerce yorum eleştiri alması...
Din yorgunu olduk şu hocayı savunucaz bu hocayı dovecez diye diye..Bizim medineweb olarak çok işimiz var. Kim ne dedi, nasıl dedi dedikodusuyla ugraşamayiz...Bırakalım bu faydasız işleri..
Şucu bucu değil, medineweb öğrencisiyiz..Hocalarımızı, alimlerimizi sever, saygı duyariz...onları sevenleri de elestirenleride dinleriz... Böyle davranir, hizmet ederiz..
Fi emanillah...