Konu Başlıkları: Yoruma bekliyorum!
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2019, 11:23   Mesaj No:3

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1332
Beğenildi:12783
Beğendi:9392
Takdirleri:29400
Takdir Et:

Ben, birer birer dizilmiş, telefondan açılıp okunmuş yeşil elmalarda kaldim ama ))

Gündeme gelecek olursak; az bile demiş.Kadın ezik felan dememiş; eskilerin binbir mesakketle yaptığı bu işleri şimdinin güçlü,feminen ekonomik bağımsız, mekan mekan gezen Istanbul Sözleşmeli kadınları ağzına alıp çiğnemewsin, kirtletmesin demiş işte. Hem her zoru basaririrz derler hemde zora gelince ütü çamaşır bulaşık hepsi bizim. Aldığını sadece buralara akitıyorlar. Çocuk bakıcısı,temizlikci, ve yeme içme mekanları artik calisan eve yetişemwyen kadinların sektörü..Hem sabah çık akşam eve gel.. hemde bunları yap.Robot olmadığına göre elbette parasini verip bunlari yapacak. Baska ne bekleyebilirsinki..Ama kendisini ev işleri çocuk eş yıpratmiş gibi kullanmayacak..

Kendimizden örnek verirsek resmi goremeyiz. Çalışıp bu gruba girmeyen de var. Onlarinda iki yaka bir araya gekmiyor aile destegi olmadan.. Bizler son ütuculeriz bacilar.))) Ama resimde bu..

Kadının ayakalri ustunde durmasi, güçlü karakter olması, dergerli olması vs.bunları biz nisa taifesine Allah nasip etmiş zatwn.. Dişini gecirip kanıni emdiği sistwmde de,anne olan çalışan kadın ailesiyle beraber sokaklarda.. Söz geciremedigi efendisini doğurmuş perişan.İş yerinde herkese sonsuz tolerans iltifat ama kocasına tahammülsüz..

Resim çok büyük velhasil. Tehlike daha büyük. Kıraç veya bir başkası bir laf ediyor 40 akıllı uğraşıyor. Yeni bişey söylemiyor adam. Ama kadın egemwnliginde ezilen adamlar çogalmaya basladiysa ki öyle... önce; ailesine büyük bir muhabbetle bagli, büyüğüne saygıda kusursuz, gözunun icine bakan, çalışan kadınların dramını gören ama hanımın da hep küsür arayan sığır(ağzımdan kacti)kocalarin o hanımın kıymetini bilmesi gerekiyor..
Sonra Devlet politikasının bu kaosa dur demesi gerekiyor..
Devlet bile çalisan kadinı detekliyir, surekli onun haklarini iyilestirmeyle ugrasıyor. Özel olsun, kamu olsun kadinla çalışmayı hic istemiyorlar..Bitmiyor mazeretleri ve devlet korumalari... Halbuki ev hanimınin haklarini iyileştir, teşvik et, destekle.. Ne parçalanan aile ne fıtratindan koparilan kadın kalır...
Modelde sundum bakın...Bunuda Emine dedi

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~