Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Kasım 2019, 13:53   Mesaj No:32

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.492
Konular: 1283
Beğenildi:11972
Beğendi:9057
Takdirleri:26837
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Ebu Ömer Üyemizden Alıntı Mesajı göster
.*Göklerde ne var, yerde ne varsa hepsi melik , kuddûs azîz ve hakîm olan Allah'ı tesbih ve tenzih eder. Cuma 1
Burda melik ismi diğer isimlerle anılmış.

Nasıl bir bağlantı kurabiliriz.
Buyrun ...
Göklerde olanlar ve yerde bulunanlar, hükümran, çok kutsal, güçlü ve Hakim olan Allah’ı tesbih ederler

Göklerde ve yerde ne varsa Melekler, yıldızlar, ay, güneş, bitkiler, semâ, arz, tüm varlıklar Allah’ı tesbih eder. Tüm varlıklar Allah’ı gündemde tutar. Tüm varlıklar Allah’ın kendileri için çizdiği program dahilinde, Allah’ın belirlediği yörünge istikâmetinde hareket ederek, Allah yasalarına boyun bükerek kul olduklarını bir an bile unutmayarak Allah’ı tesbih ederler.

Tüm varlıklar zerre kadar bir gurur ve kibre kapılmadan Rabblerine kulluk yapıyor, Rabblerini tesbih ediyor, Rabblerini azametine uygun sıfatlarıyla tanıyor, noksan sıfatlardan tenzih ediyor.

Allah Meliktir. Göklerde ve yerde ne varsa hepsinin mülkü O’na aittir Göklerin ve yerin mutlak Mâliki O’dur. Göklerde ve yerde tek egemen, yegâne tasarruf sahibi O’dur. (Yahudiler peygamberliği bize göndermeliydi deseler bile)

Kuddüs’tür. Her türlü noksanlıklardan, her türlü kusurlardan münezzehtir. O’nun aldığı kararlarda herhangi bir yanılgı söz konusu değildir. Onun sizin adınıza aldığı kararlar da mükemmel ve tertemizdir. (Allah'ı anmayı bırakıp oyuna dalmayın)

Azîzdir. Her şeye güç yetiren mutlak güç sahibi, her konuya hakim olan mutlak hâkimiyet sahibi, mutlak otorite sahibidir. Hiç kimsenin kendisine galip gelemeyeceği, hiçbir şeyin kendisini aciz bırakamayacağı yenilmez ve yanılmaz bir Allah’tır. Öyle bir Azîz ki, izzetine kimse toz konduramaz. sahasına kimse giremez. Yönetimine hiç kimse karışamaz.Peygamberini seçerken, Kitabını gönderirken, emirlerini indirirken göklerde ve yerde ne varsa her şeyin sahibi olan bir Allahtır.

Hikmet, hâkimiyet sahibidir. Ne buyurmuş, neyi emretmiş, neyi yasaklamışsa, ne yapmış, ne yaratmış, kimi elçi seçmişse, yani kendisinden ne tecelli etmişse, mutlaka her şeyi hikmetlidir.

Göklerde ve yerde ne varsa, işte bu sıfatların sahibi olan Allah’ı tesbih ederler.

EY İNSAN SEN BU SENFONİYE NE KADAR KATILIYORSUN? GÖKLER VE YER, MELİK, KUDDÜS, AZİZ, HAKİM OLAN ALLAH'I TESBİH EDİP, GÜNDEMİNDE TUTARKEN SENİN GÜNDEMİNDE NE VAR?
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla