Cvp: Haftanın Konuğu KADİR BAL
Kelimeleri adam gibi kullanmak kadar; kullandığı kelimenin hayata/sokağa/mücadeleye yansıyan amelidir; sinelerde hakimiyet oluşturan....Bunca Alim ve tefsiri olmasına rağmen neden FİZİLAL VE SEYYİD KUTUP bizim göz bebeğimizdir?...Çünkü Seyyid Kutup İlmi bir tefsirden ziyade SİYASİ bir tefsir yazmıştır ama tefsirini ŞEHADETİYLE imzalamıştır...
Bence DR.ŞERİATİ yaşadıklarını yazan VE yaZdıklarını yaşayan biriydi...Bundan dolayı ŞEHİD edilmiştir..
DOKTOR Ali Şeriati;özellikle DİNE KARŞI DİN, BİZ VE İKBAL ve KENDİNİ DEVRİMCİ YETİŞTİRMEK adlı kitaplarıyla hayatımda ciddi anlamda bir yer tuttu...
Şeriati KEVİR adlı kitabında der ki: "Kişinin kendini kendi içinde yitirmesinden daha korkunç ne olabilir? Kişinin kendi içinde... ne desem?.. kendisiyle iç içe olmuş, kendilerini kendisi gibi göstermiş yabancılar olmasından daha büyük bir yıpranış olabilir mi?" sahi modernizmin bize hediye ettiği yıpranma ve travma da bu değilmidir?... Kendimiz kalabilmenin yollarını öğretmiştir değerli hocam Şeriati...Onun kitaplarını inceleyenler bilirler: Hubut'la; Aşkı Hacc ile; Eylemi Sefevi Şia'sı, Ali Şia'sı ile; Toplumsal arınmayı Öze dönüş'le; Kendisi olmayı Fatıma ile; Melekuti Kadını Dua ile; donanmayı Dine karşı Din ile; Düşmanı İnsanın dört zındanı ile; Tuzağı Yarının tarihine bakışı ile; Umudu Adem'in varisi Huseyn'le; Kıyamı İbrahim ile Buluşma da; Tevhidi öğrenmişizdir... "Gidenler Huseyni bir iş yapmıştır; kalanlarsa Zeynebi işler yapmalıdırlar; yapmıyorlarsa Yezididirler"!!! ifadesiyle ruhumuzun sloganını hayatın yüzüne bir yumruk gibi sallamayı öğretmiştir...
Şeriati benim en çok yalnızlığımda...Hayatımın savrulmuşluğunda ama en çok direnmelerimde...
DOKTOR ŞERİATİ: BENİM KENDİM KALMA SAVAŞIMIN İŞARET TAŞLARINDA...
ŞERİATİ...KALBİMİN İÇİNDE Kİ YEDİ ODANIN BİRİNDE....
ŞERİATİ: İstanbulun ortasında...tüm yalnızlıklara, parasızlıklara, üzerime gelinmişliklere, Arasında yaşadığım HALKIN sorumluluğunu omuzlarımda hissedişlerime karşın sabahları her ezandan sonra uzun uzun uzaklara bakan gözlerimin kenarında, başımı dik tutuşlarımda, hayatımın hayatında...
(selam üzerine olsun aziz hocam: DR.ŞERİATİ...SENİ ÇOK SEVİYRM) |